PROFESORKA FON "TRBUŠNA PLESAČICA"

Autor:

Vesti

19.07.2018

05:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografije Marije Kuzmanović, pomoćnice ministra prosvete za evropske integracije u obrazovanju, na kojima je ona obučena kao trbušna plesačica, sa cigaretom i čašom alkoholnog pića, danima kruže društvenim mrežama. I dok su se neupućeni utrkivali u zluradim komentarima poput onih: "Trbušna plesačica. Ivica da peva, Marija da pleše. Predsednik može da tapše", istina je sasvim drugačija.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Mladen Šarčević

Naime, onaj ko je podelio ovu fotografiju "zaboravio" je da spomene da je u pitanju fotografija koja je nastala pre mnogo godina, još dok je Kuzmanovićeva bila student. To je za Srpski telegraf potvrdio i ministar prosvete Mladen Šarčević.

NEUMESNI KOMENTARI

- Zaista je ružno što neko očito pokušava da je diskredituje na ovakav način. Ta slika je od pre mnogo godina, iz vremena dok je Marija bila student i nastala je na nekoj studentskoj žurki na kojoj je ona bila maskirana u trbušnu plesačicu. Pa, i mi smo se za vreme studija na žurkama oblačili u stare Rimljane, kako bi tek to pojedini protumačili - prokomentarisao je Šarčević.

Šarčević: Zaista je ružno što neko očito pokušava da je diskredituje na ovakav način

Ipak, tviteraši su uglavnom ostavljali neumesne komentare poput: "Reci mi da se šališ!", "Svaka šuša danas je doktor nauka"... Mali broj je stao u odbranu "trbušne plesačice", odnosno pomoćnice ministra prosvete, ali moglo se pročitati i to: "Sad je problem što je dugogodišnji uspešan profesor Univerziteta ušao u projekat pri ministarstvu ili što je ista i trbušna plesačica? Razloge niti znam niti me interesuju, ali bar ne pljujem po ljudima radi 10 lajkova na Tviteru"... Drugi je napisao: "A šta je konkretno strašno u ovim slikama? Zato što se neko bavi trbušnim plesom ili zato što puši cigaru ili zato što je žensko a radi nešto tako strašno?"

Foto: printscreen/twitter.com
Prošlo vreme: Fotografije iz mladosti

OZBILJAN IGRAČ

Ministar Šarčević kaže da i pored svega, ovako nešto ni na kakav način ne umanjuje vrednost Marije Kuzmanović.

- Lično sam je izabrao za člana svog glavnog tima jer je ozbiljan igrač. Žena je doktor nauka na FON, izuzetan stručnjak i majka dvoje dece. A ovo što je neko objavio je zaista nebitno i krajnje je nepotrebno uopšte se baviti time - istakao je Šarčević.

Do zaključenja broja nismo uspeli da stupimo u kontakt sa Marijom Kuzmanović, koja je inače vanredni profesor FON na Katedri za operaciona istraživanja i statistiku. Član je i Društva operacionih istraživača Srbije i autor je više monografija.

Ko je Marija Kuzmanović?

- đak generacije
- doktor nauka na FON
- majka dvoje dece
- pomoćnik ministra prosvete za evropske integracije u obrazovanju

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goran

14.08.2018 09:54

Gospodine ministre po vama je ružno a nije ružno što se ona tako kompromitujuće slikala.Aj što je sebe kompromitovala al ona sad i našu državu Srbiju kompromituje.A bogami i vi sa svojom odbranom je totalno poražavajuće za nas normalne ljude koji žive u zemlji Srbiji.