DIPLOMATSKA OFANZIVA: I Amerikanci potvrdili da Tramp razmatra dolazak u Srbiju

Autor: Tanjug

Vesti

05.07.2018

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanci rade ozbiljne analize o tome da li bi dolazak Donalda Trampa u Srbiju podigao uticaj SAD u regionu i Srbiji i od toga zavisi hoće li poseta biti realizovana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Ukoliko se pokaže da bi dolazak američkog predsednika mogao znatno da doprinse rastu uticaja SAD na Balkanu, pa i u Srbiji, onda će poseta svakako biti realizovana u narednih godinu dana. Sve ide ka tome da će Trampa saradnici pokušati da ubede da dođe - rekao je izvor iz diplomatskih krugova. 

Dolazak Trampa u Srbiju bio bi prva poseta jednog američkog predsednika posle više od 40 godina.

Inače, Stogodišnjica podizanja srpske zastave ispred Bele kuće biće obeležena nizom manifestacija koje će u Vašingtonu biti održane od 25. do 28. jula.


Tom važnom jubileju trebalo bi da prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić, Dačić kao i premijerka RS Željka Cvijanović.

Prvi put će u obeležavanju nekog jubileja važnog za Srbiju, ali i SAD, biti uključena i američka administracija, pa bi to mogla da bude i dobra prilika za susret sprskih i američkih zvaničnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading