DAČIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Neka Pacoli samo tvituje, ja imam dokumenta

Autor:

Vesti

29.06.2018

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna zemlja povukla je priznanje kosovske nezavisnosti, rekao je potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

Iako je otkrio da nije reč o nekoj afričkoj zemlji, već o državi čija je površina pet puta veća od Srbije, ministar spoljnih poslova nije želeo da otkrije ime te države.

- Zato što kao po pravilu usledi signal Prištine prijateljskim zemaljama i lobistima, koji onda vrše pritisak na tu zemlju, a Pacoli tvituje kako je reč o navodno lažnom povlačenju i lažnim notama. Ja ne tvitujem, već pokazujem papire, a Pacoli neka pokaže papire o tome ko je priznao Kosovo - rekao je Dačić revoltiran hvaljenjem kosovskog kolege da Liberija nije povukla priznanje.

Bedžet Pacoli

Prema njegovim rečima, Bedžet Pacoli ne govori istinu da će ta afrička država uskoro otvoriti ambasadu u Prištini jer, kako ističe, osim tvitova nema papir da to dokaže.

Reč je o državi koja nije afrička i čija je površina pet puta veća od Srbije

Ivica Dačić, ministar

- Liberija deset godina nije videla nikoga sa Kosova, a priznala ga je. Sada kada su povukli priznanje, u Liberiju su se sjatili Amerikanci, Englezi... Pacoli je otišao u Liberiju, primio ga je predsednik Džordž Vea. Objavio je da će Liberija otvoriti ambasadu u Prištini. Pacoli, da ima neki papir, on bi ga pokazao. Ja pokazujem papire - rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je naveo da je prioritetni cilj njegove diplomatske misije da broj država koje su priznale Kosovo što pre bude ispod 100. Prema podacima Kancelarije za KiM, trenutni broj država u svetu za koje je Kosovo nezavisno je 107.

SVE DUŽI SPISAK

Ove države su dosad povukle priznanje

  • Sao Tome i Principe
  • Surinam
  • Gvineja Bisao
  • Burundi
  • Liberija

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading