IVICA DAČIĆ PRIZNAO ZA SRPSKI TELEGRAF: Jedva čekam da dođe Miša Banana!

Autor:

Vesti

25.06.2018

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Radujem se ako se Miša Banana vraća u Srbiju", prva je reakcija ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. U razgovoru za Srpski telegraf šef diplomatije otvoreno je govorio o poznanstvu sa Rodoljubom Radulovićem (69) alijas Mišom Bananom, kontroverznim biznismenom koji je u bekstvu, a kojem se sudi zbog povezanosti sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc 5,7 tona kokaina.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Prema Dačićevim rečima, država još uvek nije dobila odgovor iz Brazila da li je Radulović priveden, a potvrdu hapšenja čekaju još dva ministarstva: unutrašnjih poslova i pravde.

BIĆE KAO SA ŠARIĆEM

Aktuelni vicepremijer i nekadašnji ministar policije Ivica Dačić ne spori da se sretao sa Radulovićem, ali ističe da u vreme dok su se družili nije znao da je Radulović povezan sa Šarićem.

- Moji kontakti nisu imali nikakvu kriminalnu prirodu, oni su trajali odavno, još dok je Radulović bio predsednik Teniskog saveza. Nikada nisu imali nikakvu kriminalnu temu. Kada sam upozoren da postoje neke sumnje, naravno da su ti kontakti prekinuti - ističe Dačić.

Spekulacije o sumnjivim vezama Dačića i Radulovića dodatno su podgrevane činjenicom da je njegov nekadašnji šef kabineta Branko Lazarević (u vreme dok je Dačić bio na čelu policije, prim. aut.) odavao policijske tajne Šarićevom klanu, zbog čega se vodi postupak protiv Lazarevića.

Foto: MUP Srbije
Miša Banana

Dačić: Radulovićevim svedočenjem obelodanila bi se istina, biće jednom zasvagda stavljena tačka na izmišljotine

- Na sve te priče biće stavljena tačka kad se Radulović vrati u Srbiju. Ja jedva čekam da on dođe u Beograd. Isto kao što sam se radovao kada je uhapšen i Srbiji isporučen Darko Šarić, tako bih i sada voleo da su ove informacije tačne. Podsetiću i vas i vaše čitaoce da je Šarić na suđenju jasno rekao da me nikada nije video, da me ne poznaje... Nikakve veze sa kriminalom nemam niti sam ikada imao. Radulovićevim svedočenjem obelodanila bi se istina, biće jednom zasvagda stavljena tačka na takve izmišljotine - ističe Dačić.

Na pitanje da li je Ministarstvo spoljnih poslova dobilo potvrdu hapšenja Miše Banane, Dačić je odgovorio:

- Ambasador je neprestano na vezi sa nadležnima u Brazilu, međutim, još uvek nismo dobili nikakvu informaciju.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

 

GLUVI BRAZILCI

Ista situacija je i u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Kontaktirali smo sa svim institucijama s kojima smo mogli. Poslali smo i nekoliko specijalnih zahteva... Na svakih 15 minuta zovemo Brazil... Pored toga, informaciju smo tražili i od Interpola, čak smo kontaktirali i sa DEA, američkom agencijom za borbu protiv narkotika... Još uvek nema ni potvrde ni demantija o hapšenju Radulovića - navode u MUP.

Prema navodima medija, policija u Brazilu pronašla je odbeglog Radulovića, koji je navodno kod sebe imao lažni pasoš.

ČINJENICE
  • Radulović je na osnovu naredbe Višeg suda od 2011. na Interpolovoj poternici
  • U bekstvu je sedam godina
  • Sudi mu se u odsustvu u postupku koji se vodi protiv Branka Lazarevića zbog sumnje da su poverljive informacije o praćenju i prisluškivanju prenosili pripadnicima grupe Darka Šarića
  • 2013. povezivan sa Dačićem, ovo poznanstvo se pominjalo i u kontekstu suđenja Lazareviću

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading