Mihajlovićeva: Samit šefova vlada Kine i 16 zemalja Evrope, veoma važan za Srbiju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.06.2018

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je predstojeći Samit šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, veoma važan za Srbiju zbog potpisivanja ugovora vezanih za brzu prugu i autoput.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Ona se danas sastala sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom i tom prilikom navela da Srbija na samitu očekuje zaključivanje komercijalnog ugovora za poslednju deonicu brze pruge Beograd-Budimpešta, od Novog Sada do Subotice.

Predstojeći samit biće održan u julu u Sofiji, a Mihajlović je dodala da se pored ugovora za prugu, očekuje i zaključivanje ugovora o finansiranju gradnje auto-puta Preljina-Požega.

Kako je saopšteno, ministarka i ambasador saglasili su se da postoji obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na relizaciji infrastrukturnih projekata i da ono doprinosi daljem unapredjenju ukupnih odnosa dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading