VESIĆ: Najvažniji prioritet nove gradske vlasti BIĆE IZGRADNJA METROA

Autor: Tanjug

Vesti

09.06.2018

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je najvažniji prioritet nove gradske vlasti početak gradnje metroa i najavio da do kraja 2020. godine počinje izgradnja prve linije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

- Izgradnja počinje do kraja 2020. godine i veoma smo posvećeni da završimo ogroman posao koji je pred nama kako bi bageri počeli da rade. Metro podrazumeva dve linije i četiri integrisane linije BG voza. Prva linija dužne 22 kilometra biće od Makiškog polja do Ade Huje - rekao je Vesić za dnevni list Blic.

Vesić je najavio i da će do kraja maja sledeće godine biti postavljene tramvajske šine na Mostu na Adi.


- Tada ćemo početi sa uklanjanjem Starog Savskog mosta i izgradnjom novog. Vrednost novog mosta je oko 80 miliona evra. Stari most će biti repariran, biće postavljen na nekom drugom mestu kao biciklističko-pešački most, a gde - glasaće gradjani - rekao je on.

Istovremeno sa gradnjom novog Savskog mosta, kako je rekao, počeće i izgradnja gradskog tunela u koji će ulaz biti kod sadašnje autobuske stanice, a završetak skoro kod Pančevačkog mosta.

Prema njegovim rečima odredjena su i mesta na kojima će biti postavljene 54 fontane u Beogradu, i počinje projektovanje.

- Svaku fontanu će raditi drugi umetnik, vajar ili arhitekta i one će biti umetničko delo. One će ulepšati naš grad - rekao je Vesić.

Vesić je rekao da će on i gradonačenik Zoran Radojičić biti dobar tim, kao što su bili u izbornoj kampanji. Naveo je da će sa pomoćnicima gradonačelnika, članovima Gradskog veća, sekretarima i drektorima javnih preduzeća nastaviti uspešno da razvijaju grad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading