NATO I ALBANCI SRPEMAJU UDAR NA JARINJE I BRNJAK

Autor: Tanjug

Vesti

22.05.2018

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti u Prištini uz pomoć saveznika iz NATO uveliko pripremaju operaciju nasilnog preuzimanja Jarinja i Brnjaka, administrativnih prelaza na severu Kosova i Metohije, kako bi time simbolično potvrdile "suverenitet" lažne države, pišu Novosti od srede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prema informacijama lista, u ovaj plan uključeni su najviši zvaničnici takozvanog Kosova, a upad na Jarinje i Brnjak operativno se razrađuje i u američkoj bazi Bondstil.

Izvori Novosti prenose da je cilj akcije koju bi vodile Kosovske bezbednosne snage da se proizvede psihološki efekat kod Srba na severu Pokrajine, odnosno utisak da su odsečeni od centralne Srbije.

Ova opasna ideja mogla bi da se sprovede uz prećutnu saglasnost misije Euleks, navode Novosti, čiji izvori tvrde i da su Albanci naručili 12.000 komada lakog raketnog bacača "armbrust", zbog mogućeg odgovora Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading