JOKSIMOVIĆEVA: Izjave Vulina i Fabricija prenaglašene

Autor: Tanjug

Vesti

21.05.2018

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je da su reči ministra odbrane Aleksandra Vulina i izjava ambasadora EU u Beogradu Sema Fabrijcija, na čiju je poruku da je odnos prema KiM ključni uslov za ulazak Srbije u EU reagovao Vulin - prenaglašene i nepotrebne.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Jadranka Joksimović

- Niti može samo pitanje normalizacije odnosa Beograda i Prištine da bude najvaznije za nase integracije, niti Vlada vodi spoljnu politiku zasnovanu na trenutnom nepovoljnom raspoloženju u nekim članicama EU oko proširenja i priprema za evropske izbore u maju iduće godine - rekla je Joksimović za "Novosti" povodom izjava Vulina i Fabricija.

Ona je podvukla da su EU integracije glavni spoljnopoliticki cilj Srbije koji nam je do sada doneo stabilnost, nove investicije iz prevashodno članica EU, novi bolji imidž i međunarodni ugled i srazmeran uticaj, znatna bespovratna sredstva i fondove iz EU, viznu liberalizaciju.

- U usponima i padovima politike proširenja EU kao i u interesima drugih vanevropskih igraca postoje periodi kada su naizgled loše vesti u stvari siguran znak dobrih puteva i stabilnog pravca koje Srbija vodi. Uprkos brojnim interesima nekih iz zemalja izvan EU i nekih iz same EU da obeshrabre Srbiju porukama koje bi trebalo da izazovu frustraciju i neraspolozenje znamo šta su interesi građana i nastavićemo rad na reformi drustva i ekonomskom napretku - istakla je Joksimović.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je za "Blic" od nedelje da je Kosovo ključni element za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, ali ne i jedini.

Ministar Vulin reagovao je izjavom da bi Srbija možda trebalo da promeni svoju spoljnu politiku, ukoliko Evropskoj uniji prioritet bude rešavanje pitanja Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading