BURNO U SKUPŠTINI! OBRADOVIĆ: Može li da dobije posao neko ko nije SNS?! MARTINOVIĆ: Možeš ti, u biblioteci u Čačku

Autor: Tanjug

Vesti

21.05.2018

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući parlamenta Ðorđe Milićević odredio je danas kraću pauzu u Skupštini Srbije zbog polemike šefa poslanika SNS i Dveri Aleksandra Martinovića i Boška Obradovića.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap/S. Radovanović
Žestoko se zakačili: Aleksandar Martinović i Boško Obradović

Obradović je, tokom rasprave o amandmanima na leks specijalis o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, upitao da li danas u Srbiji može da radi i živi i neko ko nije član SNS. 

Loši amandmani?!

Kritikujući veliki broj amandmana koji su podneli poslanici većine, Obradović je kazao da podržava amandmane na "loša zakonska rešenja", ali je ocenio da su oni besmisleni.


- To ne kažem ja. To kaže Vlada Srbije koja nije prihvatila vaše amandmane - rekao je Obradović.

Martinović mu je odgovorio da SNS nema nikakav problem sa šefom poslanika Dveri, međutim, osvrnuo se na finansiranje tog pokreta optužujući Obradovića da je "ispumpavao" novac iz sopstvene stranke.

Kako je rekao, da bi se finansirao pokret Dveri u vreme DSS, mašine u Kolubari su "morale da rade 28 sati dnevno", te dodao da su Dveri finansirane kao jedan segment dijaspore.


U periodu od 2008. godine do 2012. godine umesto u finansiranje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, novac je išao za finansiranje Dveri, rekao je Martinović i dodao da je Obradovićeva stranka dobijala novac iz ministarstva za dijasporu.
RepublikaFoto: instagram.com/the_ivxn
Foto: Ilustracija

- Pita Obradović ko može da se zaposli. Evo, Boško Obradović može da se zaposli, u Gradskoj bibilioteci u Čačku. Je l' nije SNS? - Nije. Je l' zaposlen - jeste - rekao je Martinović.

On je dodao da je Obradović usavršio "muljanje" tako što je preko firmi čiji su vlasnici njegovi odbornici ispumpavao novac iz stranke, zaključivao fiktivne ugovore i umesto da vrati novac državi, on ga je, kaže, prisvajao za sebe.

- Dozvoljavate da se moje ime i prezime, moja porodica i dostojanstvo vređaju - rekao je Obradović predsedavajućem javljajući se po povredi Poslovnika o radu.

- Javno kažete za nešto što znate da nije istina. Ako je sve dozvoljeno, onda dozvolite i nama da sve bude dozvoljeno. Nikad nije dokazana nijedna od njihovih tvrdnji, Dveri niko nije krivično gonio, nema iza nas afere ni mrlje, ali ako se to ponavlja, onda neko može da poveruje - dodao je Obradović.

EU i evri

Martinović je potom pokazao papir na kome se, kako je rekao, vidi "šematski prikaz" kako je Obradović pljačkao sopstvenu stranku, a zatim dodao da je poslanica Dveri Marija Janjušević imala zaključene ugovore sa predsednikom opštine Inđija Goranom Ješićem iz Demokratske stranke (DS).

- Ugovor je bio zaključen u evrima. Ne vole Evropsku uniju, ali što vole evre, to je čudo jedno - prodmentarisao je Martinović.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading