MANIFESTACIJA U LISIČIJEM JARKU: Vulin ponovo skočio padobranom

Autor: Tanjug

Vesti

19.05.2018

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin učestvovao je danas na tradicionalnoj manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva 2018”, na sportskom aerodromu "Lisičiji jarak" u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Neustrašiv: Ministar Vulin skočio padobranom sa 3.000 metara

Ministar Vulin skočio je padobranom, sa tandem partnerom, iz aviona Antonov AN-2 sa 3.000 metara, a u toku dana sastao se i sa predstavnicima veteranskih udruženja, navedeno je u saopštenju.

Prema rečima Vulina, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek će voditi računa o svim našim veteranima, o svim našim borcima, i zbog toga je dobra saradnja sa veteranskim udruženjima jedan od naših prioriteta.

- Svi ovi ljudi su se borili za svoju zemlju, branili su je, i naravno da treba da očekuju i dobiju zahvalnost svoje zemlje i svoje vojske za sve što su uradili - poručio je ministar Vulin.

Organizator manifestacije pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović rekao je da podrška Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno znači u organizaciji jedne ovakve manifestacije.

- Dobili smo dva leta avionom Antonov An-26, juče smo skakali s visine od 5.500 metara, danas s 5.800, što je posebno zadovoljstvo i na radost svih nas. Lično bih zahvalio ministru Vulinu koji je danas izveo treći skok - izjavio je Kuzmanović, rečeno je u saopštenju.


Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, Predstavništva Republike Srpske u Beogradu i padobranskih klubova "Feniks“ i "Delta“.

"Balkanski skok prijateljstva“ održava se od 1993. godine, kada je prvi put organizovan od strane grčke Unije rezervnih padobranaca i 63. padobranske brigade iz Srbije, precizirano je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading