IRINEJ: Jovanović čak ni komentara nije vredan!

Autor:

Vesti

16.05.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa me od tog čoveka ne iznenađuje, od njega ništa bolje nisam ni očekivao... Ovako je u izjavi za Srpski telegraf patrijarh Irinej reagovao na napade predsednika LDP Čedomira Jovanovića, koji je optužio SPC da je blagosiljala zločine na Kosovu.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Patrijarh Irinej

Jovanović je za jedan list poručio da je Crkva dozvolila da mit o Kosovu živi ovoliko dugo, te konstatovao da većina građana i dalje nije spremna da prihvati realnost - kosovsku nezavisnost.

- Crkvu danas ne interesuje da traži oprost grehova koji su sa njihovim blagoslovima zločinci počinili širom Kosova niti je interesuje što bi se svaki dan u Srbiji pretvorio u 24. mart ukoliko bi neko ponovo sprovodio politiku koju oni propovedaju - rekao je Jovanović.

On je pozvao predsednika Aleksandra Vučića da se suprotstavi Crkvi:

- Javni interes nas obavezuje, sve nas, a Vučića posebno, da prestane sa decenijskim manirom laganja naroda i da se jasno suprotstavi Crkvi i svima onima koji se guraju pod njihove skute i u 21. veku nas ponovo hrane fantazijama, mitovima i legendama.

Čeda: Crkvu ne interesuje da traži oprost grehova koji su sa njihovim blagoslovima zločinci počinili širom Kosova

S druge strane, patrijarh Irinej za Srpski telegraf poručuje da Jovanović nije vredan komentarisanja.

Kako kaže poglavar SPC, ne želi da se upušta u prepirke sa čovekom koji se proslavio govorima protiv Crkve i svega što donosi dobro srpskom narodu.

- Pročitao sam šta je Jovanović rekao o Crkvi i kako je povezao sa zločinima na Kosovu, ali to liči na njega i mnogo me ne iznenađuje ništa od toga. Od njega se nešto bolje ne očekuje. Ovako nas dugo napada - zaključuje patrijarh Irinej. 

Čedini napadi na Crkvu

2012.

Jovanović nazvao SPC "mutantom pogrešne politike, koji je uništio sve dobro u Srbiji"

2014.

ocenio da je aspolutno neprihvatljivo da patrijarh Irinej, umesto da stane u odbranu ljudskih prava, svojim izjavama poziva na njihovo kršenje, na linč ljudi koji učestvuju u organizaciji Parade ponosa

2017.

izjavio da je na proslavi 9. januara, kao Dana RS, SPC "razotkrila svoju pravu ulogu u društvu, a to je provociranje sukoba"

2017.

rekao da je "Irinej našao đavola u Hagu, a ne vidi da mu je tron u paklu", reagujući na izjavu patrijarha da je haška presuda Ratku Mladiću vražje delo svetskih moćnika

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
slavskikolac

16.05.2018 19:47

Kad vam Ceda sledeci put doje sve sa svitom i novinarima da osvestate slavski kolac, vi ga posaljite kod siptara nek mu oni svestaju i seku bolje ne zasluzuje Juda 21 veka.