ĐURIĆ ODBRUSIO TAČIJU: Imam pasoš Srbije, ne trebaju mi lažne isprave

Autor: Tanjug

Vesti

15.05.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića poručio je večeras predsedniku privremenih institucija AP KiM Hašimu Tačiju, da mu nisu potrebne ponuđene lažne putne isprave, jer ima pasoš Srbije i bez viza može da putuje u 119 zemalja sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Odgovorio na Tačijeve provokacije: Marko Đurić

- Podsećam takozvanog predsednika privremenih institucija AP KiM Hašima Tačija, koji mi je cinično ''ponudio'' inače nepostojeće državljanstvo južne pokrajine moje države, da već imam pasoš Republike Srbije, sa kojim, kao i svi građani Srbije, bez viza mogu da putujem u 119 zemalja širom sveta, tako da mi nisu potrebne ponuđene lažne putne isprave - saopštio je Ðurić.

- Kada bi te isprave nešto vredele, ne bi on, Haradinaj i njihove prištinske kolege javno vadili pasoše Republike Albanije - kazo je Ðurić.

- Dobro je to što mnogi njihovi bliski rođaci i prijatelji imaju i pasoše Srbije, ali bi trebalo da objasne svojim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji da li je to što lažni pasoš koji im izdaju ne vredi ništa posledica toga što im je ''država'' lažna i nepriznata, pa su i dokumenta nepriznata, ili je to posledica nivoa korupcije i kriminala u lažnoj državi, zbog čega ih čak ni njihovi najveći zaštitnici u svoje zemlje ne puštaju bez vize - zaključio je Ðurić.

Tači je u intervjuuu Klanu Kosova juče rekao da će Ðuriću, ukoliko je toliko zainteresovan za dolazak na Kosovo, dati državljanstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
smehostresno

15.05.2018 21:38

Dve trecine siptara ima pasose i licne karte Srbije, nisu ih nikad vratili naprotiv, prijavljuju se po Srbiji samo da dodju do pasosa pa zapad, a on nudi Djuricu pasos narko drzave. Ovo je stvarno postalo komicno.