PATRIJARH IRINEJ USKORO U KOSOVSKOJ MITROVICI: Odaje počast ubijenom Oliveru Ivanoviću

Autor: Alo, Republika

Vesti

23.04.2018

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom maja, kada će tradicionalnim okupljanjem u Pećkoj patrijaršiji, sedištu SPC, početi redovni godišnji Sveti arhijerejski sabor SPC, vladike i patrijarh otići će i do severnog dela Kosovske Mitrovice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Patrijarh Irinej

Uputiće se, naime, do kancelarija SDP-a, odnosno mesta gde je pre tri meseca mučki ubijen Oliver Ivanović, lider te stranke i miljenik kosovskih Srba! Na tom mestu oni će zapaliti sveće i položiti cveće, prenosi Alo. 

- To je njihova ogromna želja, jer je Oliver bio veliki prijatelj Crkve i predstavnici Crkve su ga mnogo voleli. Poznato je da je bio veoma blizak i sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, koji je i služio opelo na sahrani. I sam patrijarh bio je veoma pogođen vešću o njegovom ubistvu i to nije skrivao - kaže dobro obavešten izvor. 

S obzirom na veoma osetljivu situaciju na Kosovu, njihova poseta biće pažljivo organizovana.

- Upravo zbog toga vršiće se određene bezbednosne procene pre posete. Članovi Sabora će inače na Kosovo otputovati krajem ovog meseca i tamo će ostati četiri dana - kaže izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading