NTP na Zvezdari dobio pet "super kompjutera"

Autor: Tanjug

Vesti

20.04.2018

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna kompanija AMD donirala je danas na otvaranju Inovacione laboratorije u Naučno-tehnološkom parku (NTP) na Zvezdari pet radnih stanica - "super kompjutera".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Potpredsednik kompanije Andrej Živković, rekao je prilikom otvaranja Inovacione laboratorije u NTP, da je u pitanju nova generacija "rajzing procesora" koji će olakšati mladim stručnjacima u Parku da ostvaruju nova dostignuća i rade na svetskim projektima.

- Računari su najnovija tehnologija AMD, a donacijom želimo da podržimo mladu pamet u Beogradu i Srbiji. Mladima na ovaj način omogućavamo pristup novim i veoma skupim tehnologijama koje se veoma teško nabavljaju - rekao je Živković.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Prethodno je ova kompanija donirala dva servera za razvoj aplikacija za mašinsku inteligenciju koje su bazirane na "AMD zen i vega tehnologiji".

Premijerka Srbije Ana Brnabić i izvršni direktor državnog sekretarijata za ekonomske poslove Švajcarske Ivo German, otvorili su danas novu Inovacionu laboratoriju u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu i tom prilikom poručili da je cilj da Srbija i njena vlada naprave iskorak, i da se od ekonomije zasnovane na investicijama dođe do ekonomije zasnovane na inovacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading