ŠTA ROJTERS PIŠE O ŠEŠELJEVOM INCIDENTU?!

Autor: Tanjug

Vesti

18.04.2018

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska agencija Rojters izvestila je opširno o današnjem incidentu kada je delegacija hrvatskog parlamenta prekinula posetu Srbiji nakon što im je Vojislav Šešelj dovikivao uvrede i, kako Rojters navodi, pokušao da pocepa hrvatsku zastavu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Napravio skandal: Vojislav Šešelj

Najviši srpski zvaničnici, uključujući premijerku Anu Brnabić i predsednicu skupštine Maju Gojković, najoštrije su osudili incident, navela je britanska agencija.

Poseta je deo obnovljenih napora Hrvatske i Srbije koji su započeli u februaru u cilju poboljšanja odnosa koji su pogoršani od rata koji je Hrvatska vodila za nezavisnost od Jugoslavije početkom 90-ih godina prošlog veka u kojem je ubijeno oko 20.000 ljudi, navodi Rojters.

Britanska agencija je, pozivajući se na neimenovane očevice, izvestila da je lider Srpske Radikalne stranke (SRS) zgrabio zastavu u holu parlamenta, bacio je na pod, gazio i pokušao da je pocepa, dovikujući uvrede, dok mu se pridružio još jedan poslanik SRS. 

- Zbog ovog čina koji je ozbiljno narušio dostojanstvo Republike Hrvatske... mi smo okončali posetu - preneo je Rojters saopštenje hrvatskog parlamenta.


Agencija podseća da je Šešelj, bivši marksista, osnovao SRS početkom 90''ih godina, kao i da je bio zamenik premijera u vreme Slobodana Miloševića tokom sukoba na Balkanu.

Rojters je podsetio i da je Sud UN za ratne zločine prošle sedmice preinačio prvobitnu oslobađajuću presudu Šešelju kao i da je on proveo deset godina u zatvoru i da je oslobođen 2014.kako bi se vratio u Srbiju radi lečenja od raka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading