LAZANSKI O NABAVCI RUSKIH HELIKOPTERA: "Leteći tenk" je za 45 minuta u Prištini

Autor:

Vesti

04.04.2018

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi-35 je "leteći tenk" koji se odlično pokazao na ratištu u Siriji, a prema rečima vojnog komentatora Miroslava Lazanskog, ova letilica, primera radi, od Beograda do Prištine stiže za 45 minuta.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Oduševljen novim helikopterima: Miroslav Lazanski

U pitanju je, kako kaže, poslednja reč modernog ratnog vazduhoplovstva.

- Mi-35 ide brzinom većom od 300 kilometara na čas, pa je od Beograda do Prištine za oko 45 minuta. Odličan je za borbu protiv ciljeva na zemlji, kabina mu je oklopljena, a može da preveze malo borbeno odeljenje vojnika - navodi Lazanski.

Ministar odbrane Aleksandra Vulin prekjuče je u Moskvi sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom dogovorio nabavku četiri helikoptera mi-35, ali i još toliko transportnih helikoptera mi-17

- Sa transportnim helikopterom mi-17 srpske interventne trupe spremne su do Kosova da stignu za sat! Što se tiče mi-17, uz četiri najavljena i tri koja već imamo, sada ćemo još brže da prevozimo trupe tamo gde je potrebno - objašnjava Lazanski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading