DAČIĆ JEVREJIMA ČESTITAO PESAH

Autor: Tanjug

Vesti

30.03.2018

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije Robertu Sabadošu, rabinu Jevrejske zajednice u Srbiji Isaku Asielu i svim građanima Srbije koji slave veliki praznik Pesah.

RepublikaFoto: Tanjug/MSP/O. STEVANOVIĆ
Diplomatski: Ivica Dačić

- Svim građanima Srbije koji slave veliki jevrejski praznik Pesah, u ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime, upućujem najsrdačnije čestitke sa željom da njima, njihovim porodicama i prijateljima ovaj praznik donese dobro zdravlje, mir i blagostanje - navodi se u česttiki Dačića, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

- Istorija i kultura Srbije protkana je bogatom kuturom i tradicijom jevrejske zajednice u Srbiji. Živimo zajedno kao prijatelji već vekovima u Srbiji povezani neraskidivim vezama iskovanim u zajedničkim stradanjima i borbama. Nadam se da će nam svima, ovaj praznik nade, spasenja i vere u bolji život, biti podsticaj za još veće razumevanje, uzajamno poštovanje i toleranciju i da ćemo nastaviti zajedno da gradimo i bolju budućnost, bolji život za našu Srbiju i sve njene građane - navodi se u čestitki ministra Dačića.

Jevreji širom sveta obeležavaju Pesah, jedan od tri praznika kada svi imaju mogućnost da hodočaste u Jerusalim. 

Praznik se obeležava u znak oslobođenja Jevreja iz Misirskog ropstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading