HAOS OKO REKONSTRUKCIJE VLADE: Zaratile premijerka i ministarka!

Autor:

Vesti

16.03.2018

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok Brnabićeva tvrdi da je rekonstrukcija otvoreno pitanje i da ne treba čekati četiri godine da bi nešto promenili, Joksimovićeva poručuje da je mandat od četiri godine realan i uobičajen rok tokom kojeg se očekuje da neko može da inicira i donese rezultat, osim ako nema nekih većih kikseva ili drugih razloga.

RepublikaFoto: Tanjug
Neko će uskoro leteti iz Vlade

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će o rekonstrukciji Vlade prvenstveno razgovarati sa predsednikom Srbije i liderom najjače stranke u zemlji Aleksandrom Vučićem.

- Ovo je ozbiljna tema i ozbiljna država i svakako ću, da ne bude bilo kakve zabune, pre svega o tome razgovarati sa predsednikom Vučićem. On je predsednik SNS-a, stožeru vladajuće koalicije koja u Vladi koju ja vodim daje podršku parlamentu. Najprirodnije je, kao u bilo kojoj zemlji sveta, da razgovaram o tome pre svega sa predsednikom najjače stranke, tako da ću to i uraditi - izjavila je ona gostujući na TV "Pink" i istakla da je rekonstrukcija Vlade "uvek otvoreno pitanje".

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Ja sam rekla i kada sam bila ministar u Vladi Aleksandra Vučića i kao građanin, pre nego što sam ušla u Vladu, da je meni uvek delovalo kao dobra ta politika gde je rekonstrukcija Vlade otvorena tema. Zašto da ne? Pa nisu ministri bogom dani, nije ni predsednica Vlade bogom dana i tu postavljena. Ako nemate rezultate, ako postoje neki problemi, onda menjate tim da bi davao bolje rezultate - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, ne treba čekati četiri godine "života svih naših građana i privrednika, da bismo nešto promenili".

S druge strane, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je za "Alo!" poručila da je mandat od četiri godine realni i uobičajeni rok.

- Normalno je i obavezno da o potencijalnoj rekonstrukciji mora da bude konsultovan predsednik i stranka koju vodi. Inače smatram da je mandat od četiri godine, kao i u većini političkih sistema, realni i uobičajeni rok tokom kojeg se očekuje da neko može da inicira i donese rezultat u određenoj oblasti, osim ako nema nekih većih kikseva ili drugih razloga - kazala je Joksimovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading