DOS PUKAO ZBOG SEKS-AFERE

Autor:

Vesti

14.03.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajni dogovor potpisan posle 5. oktobra 2000. godine doveo je do propasti Demokratske opozicije Srbije, tvrdi novinar Milomir Marić.

RepublikaFoto: Tanjug
Zapalio gosta i publiku, Milomir Marić

Prema njegovim rečima, bivši lideri DOS imali su tajni dogovor da jedni druge neće proganjati zbog ljubavnica, ali je sve to palo u vodu kad je tadašnji predsednik Skupštine Dragan Maršićanin na Zlatiboru uhvaćen na delu!

Marić je u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi u ponedeljak ugostio lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, koji je komentarisao vreme kad je bio jedan od 18 lidera nekadašnjeg DOS.

ČANAK: Ovo što je sad uradio Marić je izmislio ovog sekunda

MARŠIĆANIN NEDOSTUPAN

- Da li je tačno da ste posle 5. oktobra potpisali ugovor u DOS, najtajniji ugovor, da nećete jedni druge proganjati zbog švalerki? To je značilo da nećete u novinama puštati ko ima švalerku. Taj dogovor je prekršen kad je objavljeno kako je predsednik Skupštine Dragan Maršićanin odveo prijateljicu na Zlatibor. Objavljene su i fotografije gde je bio i tad je pukao DOS - izneo je Marić svoju teoriju o raspadu koalicije koja je svrgla sa vlasti Slobodana Miloševića.

Čanak je izbegao da mu na to odgovori, ali se obratio prisutnoj publici i Marića optužio da izmišlja.

- Je l' vi znate ovog čoveka ovde, Milomira Marića? E, ovo što je sad uradio, to je izmislio ovog sekunda - rekao je Čanak.

Milomir Marić za Srpski telegraf nije želeo da detaljnije objasni odakle mu ova saznanja, a nedostupan za komentar bio je i Dragan Maršićanin.

Podsećamo da je potpredsednik Koštuničinog DSS upao u centar skandala kad je beogradski dnevni list Nacional u januaru 2002. objavio tekst o njegovoj ljubavnoj vezi sa 30 godina mlađom skupštinskom službenicom Ljiljanom Šubić.

RepublikaFoto: Tanjug
U nebranom grožđu, Nenad Čanak

OBJAVLJENE I FOTOGRAFIJE

Objavljena priča sadržavala je fotografije i detalje o smeštaju u "Jugopetrolovom" hotelu na Zlatiboru: poglede koje su jedno drugom upućivali, konobara koji im je donosio obroke u sobu, držanje za prste i obećanja o razvodu.

Đinđićevu vladu je sto dana nakon formiranja, u maju 2001. godine, uzdrmao skandal još jednog od lidera DOS. Novinarka tadašnje BK TV i portparol Socijaldemokratije Ljiljana Nestorović i poslanica Jelena Milenković optužile su svog partijskog šefa Vuka Obradovića za seksualno uznemiravanje. On se branio tvrdnjom da mu je afera smeštena, deo javnosti je smatrao da je reč o političkom obračunu, a deo je verovao u tu priču.

Čanak je u emisiji izneo i svoj pogled na ljubav između Srba i Rusa:

Srbi i Rusi su braća, ali BMW je BMW

- Pošto sam svirao dosta u nekadašnjem SSSR, dobro sam upoznao taj narod. Vrlo obrazovani i retko se mogu naći tako pametni ljudi. Ja pravim jasnu razliku između ruskog naroda i Putinove administracije. Srbi i Rusi jesu braća, slovenske duše, ali BMW je BMW. Što bi rekao jedan moj prijatelj:"Devojka može sa sela, ali auto mora biti iz Nemačke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading