"OBARAMO SVE REKORDE, BROJ SKIJAŠA UVEĆAN ZA 20 ODSTO"

Autor:

Vesti

13.03.2018

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skijaška sezona u Srbiji traje tačno 100 dana, a na stazama Kopaonika, Stare planine i Tornika beleže se rekordne posete skijaša. Za rekordima posećenosti ne zaostaju ni poslovni rezultati, pa je već sada, za 100 dana skijanja, premašen promet koji je prošle godine ostvaren za celu sezonu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Ćika, direktor JP "Skijališta Srbije"

Direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ćika kaže da se u ovom preduzeću vredno radi kako bi srpska skijališta bila najbolja u regionu, što rezultati i zadovoljstvo korisnika svakako pokazuju.

Kako uspeh ove sezone izgleda u brojkama?

- Za 100 dana sezone ostvarili smo izuzetne rezultate, i što se tiče poslovanja preduzeća i što se tiče broja turista. Od početka skijaške sezone do danas ostvaren je promet kao za celu prethodnu sezonu koja je važila za ubedljivo rekordnu sezonu od osnivanja preduzeća. Broj prodatih karata je već sada veći za 20 posto, a ostvarili smo i najveći broj skijaša u jednom danu koji je prešao 11 hiljada. Takođe, tokom ovih nepunih sto dana premašili smo dnevni promet ostvaren od kada postoje "Skijališta Srbije".

Pred nama je sigurno još minimum 30 dana skijanja, s obzirom na to da prirodnog i veštačkog snega ima na stazama

S obzirom na to da pominjete da je prošla sezona bila najbolja od osnivanja preduzeća, kakve su procene za ovu sezonu?

- Prema dosadašnjim ostvarenim rezultatima, mi smo već bolji u odnosu na prethodnu sezonu. Iako imamo još dosta vremena do kraja, očekujemo da ćemo ostvariti veći promet bar za osam do 10 posto. Po svemu sudeći, ako se ovakav trend rasta nastavi, imaćemo rekordnu turističku godinu.

Da bi skijaši uživali pomerili smo i radno vreme ski centara tako da su staze otvorene od osam časova

Prema količini snega na planinama, kraj sezone nam nije blizu. Do kada procenjujete da će biti skijanja?

- Pred nama je sigurno još minimum 30 dana skijanja, s obzirom na to da veštačkog i prirodnog snega ima na stazama. Sva tri ski-centra Kopaonik, Stara planina i Tornik rade punim kapacitetom i na stazama ima više od pola metra utabanog snega. To nam garantuje da će sezona trajati bar još mesec, mesec i po dana. Da bi skijaši uživali u što kvalitenijem skijanju, pomerili smo radno vreme ski-centara za sat vremena ranije, tako da su staze otvorene već od osam časova.

11 hiljada skijaša u jednim danu je svojevrsni rekord

Da li skijaše i bordere do kraja sezone očekuju još neki popusti?

- Pred nama je još puno promotivnih aktivnosti i baš od 15. marta počinje "Tvoja ski-zona", vikend kada skijaši i borderi mogu da kupe trodnevne i četvorodnevne ski-karte sa popustom od 20 posto. Do kraja sezone nas očekuje još jedan ovakav vikend, a za ljubitelje ski-centra "Tornik" odobrili smo do kraja sezone 20 posto popusta na cenu ski-karata za ovo skijalište. Što se tiče dešavanja, pored brojnih zanimljivih manifestacija, testova skija, gde skijaši mogu da probaju najnovije modele poznatih brendova, predstoji nam i tradicionalna trka "Skijališta Srbije" 3S. Ova trka je planirana za 24. mart, očekujemo veliki broj učesnika, s obzirom na to da se prošle godine takmičilo više od 100 skijaša i bordera u veleslalomu. Obećavamo i ove godine odličnu zabavu i naravno vredne nagrade za najbolje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading