KAKVU PORUKU DONOSI AMERIČKI ČOVEK ZA BALKAN: Rat ili pakt!

Autor:

Vesti

13.03.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni američki čovek za Balkan Ves Mičel stiže sutra u Beograd da suoči Srbiju sa novim ultimatumom po pitanju Kosova.

Ves Mičel

On nosi i poruku da ćemo se suočiti sa strašnim posledicama ukoliko odbijemo ponudu Vašingtona (pogledajte okvire uz tekst). Kako saznaje Srpski telegraf, jedna od opcija koje će se naći na stolu biće i podela Kosova, odnosno razmena teritorija (sever Kosova za tzv. preševsku dolinu), o čemu je naš list već pisao. Ipak, prema saznanjima iz pouzdanih izvora, u ovom trenutku Amerikancima je glavni cilj da nekako uguraju lažnu državu u Ujedininjene nacije i suština pritisaka na Srbiju kretaće se u tom pravcu.

Geopolitičar Srđan Perišić kaže za naš list da ćemo se suočiti sa velikim izazovima.

- Sve američke aktivnosti su neprijateljske i kamuflirano će se plasirati našem državnom vrhu. Ukratko, ni na kakve njihove uslove ne treba pristajati - ističe Perišić.

VOJNA AKCIJA NATO I PRESECANJE RS NA DVA DELA

Nimalo slučajno, samo nekoliko dana pre Mičelovog dolaska, komandant NATO snaga u Evropi general Kertis Skaparoti zapretio je Srbiji vojnom akcijom koja bi trebalo, kako je rekao, region da oslobodi "ruskog uticaja koji se širi kao kancer".

- SAD su ispustile iz vida područje zapadnog Balkana, gde jača ruski uticaj. Zato je potreban veći vojni angažman u regionu - rekao je Skaparoti i na dodatno pitanje ko je najveći problem na Balkanu direktno odgovorio:

- Definitivno Srbija kao država, ali i uopšte srpska populacija na Balkanu.

Kertis Skaparoti

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, NATO je do detalja razradio i scenario munjevite akcije kojom bi snage Alijanse presekle koridor kod Brčkog i razdvojile Republiku Srpsku na dva dela koja ne bi imala međusobni dodir.

PRETNJA NEMIRIMA U SANDŽAKU I KOD PREŠEVA

Najlakše mete za izazivanje nemira u Srbiji su područje oko Preševa i Sandžak i Amerikanci neće oklevati da tamo izazovu nemire, pošto je izborna pobeda SNS na glasanju u Beogradu bila tako ubedljiva da su bilo kakvi protesti postali potpuno obesmišljeni. Na dva kritična područja upozorio je i direktor ruske Fondacije za progresivnu politiku Oleg Bondarenko.

- Zapad, koji nije naučio da čeka, može da aktivira zamrznute konflikte na jugu Srbije, oko Preševa i u Sandžaku - rekao je Bondarenko, čija se izjava poklopila sa upozorenjima koja stižu iz obaveštajnih krugova.

RepublikaFoto: youtube.com/ TVKopernikus
Oleg Bondarenko

Kako kažu stručnjaci za bezbednost, u tom svetlu treba sagledati i učestale provokacije Sulejmana Ugljanina, koji neprestano poziva na zaosštravanje situacije u Sandžaku, uz bojkot policije i sudova.

POJAČAVANJE EKONOMSKIH PRITISAKA

Ponovo nimalo slučajno, uporedo sa pretnjama komandanta NATO Skaparotija, dobili smo i "dobronamerni" savet norveškog ambasadora u Beogradu Arnea Sanesa Bjornstada, koji je poručio da bi "bilo mudrije da Srbija vodi politiku više u skladu sa zemljama EU, jer najveći deo članica unije Rusiju smatra pretnjom", uz podsećanje da naša zemlja zavisi od trgovine sa EU. U ovom smislu treba posmatrati i reči američkog ambasadora Kajla Skota da državljanima SAD i njihovim potomcima Srbija na ime restitucije duguje milijarde evra.

Naslednik Nulandove
  • Ves Mičel je pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju
  • Glavni američki čovek za Balkan
  • Nasledio Viktoriju Nuland u oktobru prošle godine
  • Ima 31 godinu
  • Konstantno izriče najstrašnije optužbe na račun Putina
  • Zagovornik što većeg širenja NATO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
buntovnik

13.03.2018 12:49

A kako to amerikanci bolje od nas znaju sta je dobro za nas narod i nasu drzavu? Dokle ce oni silom da porobljavaju narode po svetu? Srbija nesme uopste da pregovara o Kosovu i Metohiji izvan rezolucije 1244 i Kumanovskog sporazuma. To su dva medjunarodno priznata i validna dokumenta i samo u skladu sa ta dva dokumenta insistirati na resavanju problema sa juznom pokrajinom. Sve drugo bi bilo ravno samounistenju. Jednom popustimo onda nam nema spasa. Juzna pokrajina ce se u potpunosti u dogledno vreme vratiti u pun sastav drzave Srbije u to ne treba sumnjati, treba samo biti strpljiv, slozan i odlucan. Jacati privredu i ekonomiju i pustii da ovaj put vreme radi za nas. NATO i Amerika kao veci deo EU nece docekati 2030 godinu, bar ne jake i ovakve kakve su danas.