CIK: MIRNA KAMPANJA

Autor: Tanjug

Vesti

26.02.2018

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kampanja za predstojeće beogradske izbore u odnosu na kampanje ranijih godina protiče u mirnom i demokratskom tonu, ocenio je danas Centar za istraživanje korupcije (CIK), a to kažu, potvrđuju i podaci MUP-a, u koje je CIK imao uvid, a po kojima je 33 odsto manje podnetih krivičnih prijava u vezi sa procesom održavanja izbora u ovoj u odnosu na izbornu kampanju za Skupštinu Beograda 2014. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

MUP-ovi podaci pokazuju i da od početka kampanje dosad nije bilo nijednog prekršaja u kampanji, što je, navode iz CIK-a, veliki pomak u odnosu na prethodne beogradske izbore, kada je bilo osam prekršaja.

CIK je danas predstavio i svoj projekat za beogradske izbore, a to je Centar za praćenje izbora i izbornih procedura (CPI), koji će po prvi put na beogradskim izborima imati posmatrače na biračkim mestima.

Kako navodi koordinator CPI-a Nikola Lazić na izborima 4. marta u Beogradu na biračkim mestima biće prisutno 105 posmatrača, na 105 biračkih mesta, koji su, kaže, prošli obuku u skladu sa domaćim i međunarodnim standardima za posmatranje izbora - OEBS-a i Gradske izborne komisije.

- U prilog demokratičnosti izbora govore i podaci GIK-a da smo mi šesta nevladina organizacija koja je podnela zahtev za praćenje rada GIK-a i biračkog odbora za odbornike Skupštine grada Beograda - ukazao je Lazić.

On je naveo da su osim CPI-a zahteve za praćenje izbora podneli i CRTA, CESID, Odbrana izborne volje građana, Građani na straži i Jukom, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading