Lavrov otkriva pakleni plan: ZAPAD HOĆE VUČIĆEVU GLAVU ZBOG PUTINA

Autor:

Vesti

22.02.2018

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Lavrov doneo je u Beograd dramatično upozorenje da Zapad pošto-poto planira Vučiću da slomi kičmu zbog veza sa Putinom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić

Ruski ministar spoljnih poslova izneo je i konkretne dokaze da je situacija ozbiljna i da je lov na glavu predsednika Srbije uveliko u fazi realizacije.

- Ovome je prethodio čitav niz događaja za koje bi samo naivni i neupućeni mogli da pomisle da su međusobno nepovezani. Počev od krvavih nereda na stadionu tokom večitog derbija preko likvidacije Olivera Ivanovića do hapšenja američkih specijalaca i špijuna u Beogradu - navodi sagovornik Srpskog telegrafa iz srpskih obaveštajnih struktura, koje su ruske kolege takođe upoznale sa saznanjima koja je našim zvaničnicima preneo Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

TO SU PRIJATELJI

Prema ovim informacijama, Zapad kidiše na Vučića pre svega zbog sve boljih odnosa sa Putinom, odbijanja da uvede Rusiji sankcije i suprotstavljanja nameri da se Albancima prepusti čitava teritorija Kosova.

Analitičar Dragomir Anđelković kaže za naš list da je briga Vladimira Putina o Srbiji i njenom predsedniku očekivana.

- Ukoliko je Lavrov doneo takve poruke, to je razumno od Rusije kao prijateljske zemlje, koja je maksimalno spremna da podrži Vučića jer u njemu prepoznaje partnera. Rusi će sve učiniti da Vučiću dostave sve raspoložive informacije i omoguće mu zaštitu.

ORDEN ZA DAČIĆA

Sergej Lavrov doputovao je juče po podne u Beograd, gde su ga na aerodromu dočekali srpski kolega Ivica Dačić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Lavrov je doleteo ruskim tupoljevom 204-300, a kasnije se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Vili "Mir". Danas, Vučić i Lavrov prisustvovaće prezentaciji mozaika centralne kupole Hrama Svetog Save. Visoki gost sastaće se i sa premijerkom Anom Brnabić, a uručiće i Orden prijateljstva Ivici Dačiću, sa kojim će održati i predavanje u Rektoratu.

 

Sastanci sa Fabricijem i Ditmanom

Dosta spekulacija juče su izazvali i Vučićevi susreti sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i nemačkim ambasadorom Akselom Ditmanom. Pomalo neobično, predsednik Srbije obojicu je primio u kratkom razmaku istog dana kada je u Beograd, nekoliko sati kasnije, stigao Lavrov. Razne priče posebno je podgrejala činjenica da u prvobitnim najavama predsednikovih aktivnosti za jučerašnji dan tih susreta nije bilo, da bi u utorak uveče te najave bile dopunjene ovom agendom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading