VULIN: Pitanje KiM nećemo prepustiti birokratama EU

Autor: Tanjug

Vesti

06.02.2018

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rešavanje nacionalnog pitanja ne sme se prepustiti evropskim birokratama", kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom preporuka u Strategiji proširenja EU.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

Reč je o preporukama da bi Srbija trebalo da postigne pravno-obavezujući sporazum sa Kosovom i Metohijom.

Kolizija

Komentarišući preporuke iznete u Strategiji proširenja EU - da bi Srbija i Kosovo trebalo da dođu do pravno-obavezujućeg sporazuma - Vulin ukazuje na "koliziji u tesktu" Strategije, u dva stava: 

- Ako treba da postignemo pravno-obavezujući sporazum sa nekim koga oni ne pominju i ne vide ga kao državu, onda teško da to može biti naša obaveza - kaže Vulin. 

Dodaje da ništa što ćemo uraditi na prostoru Kosova i Metohije neće biti uzrokovano našim putem ka Evropskoj uniji i sve što radimo na prostoru Kosova i Metohije radimo zato što mislimo da je to dobro za srpski narod, a ne zato što mislimo da bi se to svidelo evropskoj birokratiji. 

- Rešavanje srpskog nacionalnog pitanja nećemo prepustiti evropskim birokratama - kaže Vulin. 

Zamor od proširenja

On je dodao i da je činjenica da postoji određeni zamor unutar Evropske unije od proširenja. 

- Činjenica je da nam brojne reforme odgovaraju i od naše zemlje čine mnogo bolje mesto za život. Sve to moramo priznati i ići u tom pravcu, ali kad su u pitanju bitni elementi našeg nacionalnonog bića, rešavanja našeg nacionalnog pitanja, o tome ćemo ipak mi odlučivati uz razumevanje pritisaka, ali odbijanje pritisaka - zaključio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading