DODIK: Šta je loše što sam 15 godina na vlasti?!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

02.02.2018

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da nema ništa loše u tome što je već oko 15 godina na vlasti, ili kao predsednik Vlade, ili kao predsednik Republike Srpske.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

On je večeras, gostujući na "Fejs" televiziji, ponovio da će SNSD za predstojeće opšte izbore u BiH imati kandidate za predsednika Republike Srpske i srpskog člana Prdsedništva BiH, kao i da od birača očekuje daleko veću podršku nego što su je SNSD i njegovi kandidati imali ranije.

Odlučuju organi SNSD

- Možda ću biti predsedavajući, videćemo, ali o tome će odlučivati organi SNSD. Moja stranka već sada ima između 38 i 42 odsto podrške glasača - rekao je Dodik, uz potvrdu da će se sigurno kandidovati na neku od pojedinačnih funkcija, jer je to sasvim prirodno za predsednika političke partije.

Prema Dodikovim rečima, hipotetički gledano, ako bude član Predsedništva zalagaće se za Ustav BiH i zemlju u kojoj stranci nemaju uticaj, niti mogu da nameću rešenja.

On nije isključio mogućnost da nakon mandata u Predsedništvu BiH u budućem periodu ponovo bude predsednik Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, ustavna BiH je dobrodošla, i to kao zemlja bez političkog nasilja i uticaja stranaca, bez podmetanja, ni iznutra, niti sa strane, kao što je u posljednje vrijeme bilo pokušaja i insinuacija o navodnim paravojnim formacijama.

- Nisam uprljan i nema potrebe da se perem, naravno u političkom smislu - naglašava Dodik

On je napomenuo da prihvata samo politički okvir BiH koji garantuje nezavisnost i slobodu srpskog naroda, bez ikakvog ugnjetavanja ili nekih drugih pritisaka ili političkih uslovljavanja usmerenih protiv Republike Srpske.

Loš imidž BiH

Dodik je rekao da se za loš politički imidž i brojne političke krize u BiH ne oseća ni krivim, niti odgovornim jer je, kako je naveo, bezbroj puta pokušao da utiče na postizanje konsenzusa među ključnim političkim faktorima u BiH, uključujući mnoge prethodne političke procese i inicijative, među kojima je najaktuelnije sprovođenje Reformske agende.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Baki

14.11.2019 15:27

Pa za Dodika nije nista lose da dozivotno bude na vlasti u ovoj ili onoj ulozi. Hoce reci on to samo izna da radi.