POSLEDNJA PORUKA DESIMIRA DAČIĆA SINU MINISTRU: Ivice, ne ispravljaj ti sam krive Drine

Autor:

Vesti

30.01.2018

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desimir Dačić (80), otac ministra spoljnih poslova Ivice Dačića (52), preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu posle kraće bolesti.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Desimir Dačić sa suprugom Jelom

Vest o smrti oca šefa diplomatije zatekla je u Rimu, odakle je odmah po okončanju sastanka sa sekretarom za odnose sa državama Svete stolice Polom Galagerom i državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Pjetrom Parolinom krenuo u Beograd, do Vukovog spomenika, gde se nalazi stan Emice, Dačićeve sestre, s kojom su živeli Desimir i Jelica, Dačićeva majka.

Dačićevi najbliži saradnici odmah su preuzeli sve obaveze oko organizovanja sahrane da bi olakšali porodici.

- Desimir je često bio u bolnici. Taman se učini da mu je bolje, puste ga kući, a onda mu se stanje opet pogorša. Ivica je bio rastrzan između putovanja, obaveza u ministarstvu i bolnice - priča sagovornik Srpskog telegrafa blizak ministru spoljnih poslova.

RepublikaFoto: Republika
Sestra Ivice Dačića u suzama

POSLEDNJI POKLON

Ipak, poslednje odelo za oca odabrala je Desimirova miljenica ćerka Emica.

- Za Desimira je kupila crno odelo. Uplakana i očajna, kao i svako kad ostane bez jednog od roditelja, otišla je po poslednju spremu za oca. Ne prestajući da plače, iz ruku nije ispuštala pantalone i sako, namenjene ocu - priča jedan od komšija Dačićevih.

Desimir je često bio u bolnici. Taman se učini da mu je bolje, a onda mu se stanje opet pogorša

Dačićev prijatelj

Inače blizak prijatelj porodice navodi da su Ivica i Emica bili vezani za roditelje. Podseća i na reči Dačića, koji je bio presrećan kada je u njihovu porodičnu kuću u Žitorađi uveden fiksni telefon.

- Mnogo sam se obradovao kad smo dobili telefon, mogao sam da se čujem s njima - sa oduševljenjem je pričao Dačić.

U KUĆI POLICAJCA

O odrastanju u skromnoj porodici policajca Desimira Dačić je otvoreno pričao.

- Živeli smo u bedi. Da bi školovali mene i sestru, moji roditelji Desko i Jela sakupljali su pečurke i šipurak. Jedna policijska plata nije bila dovoljna. Sećam se da sam se najviše obradovao kada sam jednom na poklon dobio bicikl. Tada niko nije bio srećniji od mene - priznaje ministar.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

O Dačiću su se novinari raspitivali i u Žitorađi, gde su ih na pragu Dačićevog doma dočekivali Jelica i Desimir. Kuća im je bila skromna, u garaži parkiran fića, a živeli su od penzije od 36.000 dinara, za koju je Dačićev otac govorio da nije loša.

Ja jesam bio komunista i sada sam socijalista, ali nisam uticao na politička opredeljenja svog sina

Desimir Dačić

- Ja jesam bio komunista i sada sam socijalista, ali nisam uticao na politička opredeljenja svog sina. Najvažnije mi je bilo da je dobar đak i student. Sada vidim da je postao jako važna ličnost posle ovih izbora, a moja poruka bi mu bila da ne odlučuje samo on na koju će stranu, već neka to odluči Glavni odbor stranke. Ne mora Ivica sam da ispravlja krivu Drinu! Rekao bih još da nije dobro što se kaže da bi uz ove bio izdajnik, uz one druge ne. Jer valjda su i jedni i drugi naši ljudi i Srbi koji ne mogu mrzeti svoju zemlju - bila je Desimirova poruka sinu ministru.

Sahrana Desimira Dačića biće sutra u 15 sati na Novom groblju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading