IVICI DAČIĆU PREMINUO OTAC

Autor: alo.rs / Republika

Vesti

30.01.2018

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desimir Dačić (80), otac ministra spoljnih poslova Ivice Dačića (52) preminuo je jutros u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

Desimir Dačić preminuo je jutros u Beogradu posle kraće bolesti, piše Alo!.

Vest o očevoj smrti zatekla je srpskog šefa diplomatije na putu. On je juče boravio u Rimu na audijenciji kod pape Franje, a danas je trebalo da u Moskvi primi orden od ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, nakon sastanaka sa sekretarom za odnose sa državama Svete Stolice Polom Galagerom i državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom završava zvaničnu posetu Vatikanu, koju prekida zbog očeve smrti - piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

- Potičem iz siromašne kuće... Odrastao sam u Žitorađi, a južnjački mentalitet je drugačiji, nije se tamo darivalo. Nisam imao takvu vrstu odnosa s roditeljima da mi kupuju poklone za Novu godinu. Još je meni rođendan 1. januara, pa sam dobijao jedan poklon. Zato, kad sam dobio bicikl, nije bilo veće sreće od moje. Odrastao sam skromno i sa 15 godina se odvojio od kuće. Kako bi odškolovali mene i sestru Emicu, moji roditelji Desko i Jela sakupljali su pečurke i šipurak. Zato sam se mnogo obradovao kad smo dobili telefon, mogao sam da se čujem s njima... - izjavio je ministar prošle godine sećajući se svog detinjstva.

Dačićev otac je bio ponosan na svog sina.

- Mi s Ivicom gotovo nikada nismo ni pričali o politici, ali smo ponosni na njega. Znamo da voli svoj narod i svoju stranku i da će se uvek boriti za nju, jer joj je posvetio život. U porodici sam radio samo ja, i to kao policajac, morali smo da se bavimo i sezonskim poslovima, kao što su branje višanja i pečuraka, kako bismo odškolovali dva studenta, Ivicu i njegovu sestru Emicu. Ništa nam nije bilo teško. S ponosom priznajem da smo bili siromašna porodica, ali smo uspeli -  izjavio je Desimir Dačić pre nekoliko godina.

Dačićev otac je bio policajac, a majka Jelena (devojački Đorđević) je bila domaćica. Zbog očeve službe su se često selili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading