STEFANOVIĆ OGORČEN: Priština ne želi da se otkriju motivi i nalogodavci

Autor: Tanjug

Vesti

18.01.2018

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je večeras da Priština odbija saradnju u istrazi sa organima Srbije, sa ciljem da oteža i spreči otkrivanje motiva, počinilaca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Stefanović je rekao da je reakcija Ramuša Haradinaja i ministra pravde u Prištini, kojom se odbija učešce istraznih organa Srbije u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, potpuno neprihvatljiva:

- Takva reakcija ključnih prištinskih institucija jasno ukazuje da tu nema želje da se ubice pronađu i kazne, niti da se istraga profesionalno obavi - rekao je ministar Stefanović za Tanjug i dodao da bi, u suprotnom istraga morala da uključi sve istražne organe koji mogu da pomognu da se dođe do počinilaca i organizatora Ivanovićevog ubistva.

- Očigledna je namera da se pažnja javnosti usmerava u pogrešnom pravcu i da se oteža i spreči otkrivanje pravih motiva za ovo ubistvo, kao i svih onih koji su odgovorni - uveren je Stefanović.

On je naveo da smo, i pored svih zahteva Euleksu i UNMIK-u da uključi istražne organe Srbije u istragu, do sada ostali uskraćeni za bilo kakav odgovor tih međunarodnih institucija. 


Dodao je da posebno zabrinjava do sada nezabelezena praksa da Euleks ne uzima aktivnije učešće u istražnom procesu ovako teškog krivičnog dela.

- Srbija i dalje insistira da njeno tužilaštvo, policija i drugi drzavni organi budu deo istrage, jer smatramo da se samo tako moze doći do potpune istine i sprečiti da počinioci i njihovi nalogodavci ostanu nekažnjeni - poručio je Stefanovic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zoki

18.01.2018 19:43

I dalje ih zapad podrzava u svim zlodelima.

Milovan

18.01.2018 21:27

Prištini nije u interesu da se otkrije pozadina zločina.Oni znaju zašto.

Nikolica91

18.01.2018 21:51

Sramota!