ALBANCI NE ODUSTAJU: Specijalni sud treba da se ukine!

Autor: Tanjug

Vesti

18.01.2018

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanske političke partije u Prištini ne odustaju od održavanja sednice Predsedništva parlamenta i opoziva odluke o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Priština

Nakon dva neuspešna sazivanja sednice Predsedništva parlamenta, naredna je najavljena za ponedeljak, javio je portal Ljajmi.net pozivajući se na više izvora.

Navodi se da je i predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji ranije rekao da će skupštinsko predsedništvo biti održano naredne sedmice, ne precizirajući dan.

Grupa od 43 poslanika u kosovskom parlamentu traži ukidanje Specijalnog suda

Šef parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova Ahmeti Isufi potvrdio je juče da će na toj sednici biti razmatrano da li će se na dnevnom redu skupstine i kada na dnevnom redu naći ukidanje Specijalnog suda.

Šef parlamentarne grupe opozicionog Demokratskog saveza Kosova. Avdulah Hoti, kritikovao je jučerašnje odlaganje sednice Predsedništva zbog nedostatka kvoruma.

Međunarodne zajednice je preko svojih diplomata albanske lidere upozorila da bi ukidanje Suda imalo teške posledice po Kosovo

Nedolazak na sednice predsedništva i parlamenta je katastrofa za Kosovo - rekao je Hoti.

- Ovo je katastrofa za zemlju. Institucije su nefunkcionalne, a mi nećemo sedeti skrštenih ruku - rekao je Hoti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading