Patrijarh: PUCANJ U IVANOVIĆA JE PUCANJ U SRBE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.01.2018

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh SPC Irinej izjavio je danas da Oliver Ivanović nije napustio Staru Srbiju ni po cenu života, te da je pucanj u njega - pucanj u Srbe i u Srbiju.

RepublikaFoto: Public
Partrijarh Irinej

U izjavi podom ubistva lidera Građanske inicijative SDP, juče u Kosovskoj Mitrovici, patrijarh je za TV Hram rekao da je zahvalan Ivanoviću što je, kako je rekao, bio najsvetliji primer našeg roda, rame uz rame sa našim sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i Srpsku crkvu. 

- Oliver Ivanović je, kao izuzetan poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika - naveo je patrijarh.

Istakao je da su mnogi bili priseljeni da odu sa teritorije Stare Srbije. 

- Ivanović je trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima - kaže patrijarh i dodaje da, iako je mogao da napusti Kosovo, on to nije hteo da učini ni po koju cenu.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Oliver Ivanović

- Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života - rekao je patrijarh i istovremeno porodici, srodnicima i istinskim prijateljima Olivera Ivanovića, te našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, uputio iskreno saučešće sa željom da žive u međusobnoj ljubavi i u miru sa drugim narodima. 


- Molimo se Srbima Svetiteljima koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru - naveo je patrijarh.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading