BELI: Neću sa Inicijativom, niti sa bilo kim drugim!

Autor: danas.rs

Vesti

15.01.2018

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kada sam se kandidovao na predsedničkim izborima, tražio sam podršku Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, da bi oni tada rekli kako neće podržati nikoga, a kasnije su podržali Jankovića. Zbog toga sa njima ne želim da razgovaram o koaliciji na beogradskim izborima", kaže za Danas Luka Maksimović, alijas Beli Preletačević, odgovarajući na pitanje da li će nakon razlaza sa pokretom "Beli - Samo jako", izaći zajedno na beogradske izbore sa Inicijativom Ne da(vi)mo Beograd.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Luka Maksimović

On dodaje da to što sa njima neće da nastupi, ne znači da u Inicijativi nema nekoliko zaista kvalitetnih pojedinaca i da poštuje njihov rad u Beogradu.

Maksimović ističe da na predstojećim izborima ne želi nikakvu podršku od bilo koje političke stranke ili grupe građana, jer te stvari smatra nebitnim. On ističe da mu je jedino važno da pred građane iznese ideju koju je zacrtao i da neko to čuje i razume, te zato ne mari za procente, ali "mari koliko će ljudi ukapirati u čemu je stvar". Iako je ranije najavio da će najverovatnije na prestoničkim izborima nastupiti pod pravim imenom i prezimenom, on još nije otkrio taj podatak.

- Kada me pitaju da li će moj nastup na beogradskim izborima biti satiričan ili "ozbiljna priča", ja im kažem da je i sam čin kandidovanja ozbiljna stvar. Naravno da ću se u kampanji baviti ozbiljnim stvarima - kaže Maksimović.

Osvrnuvši se na vest koja je minulog vikenda žestoko odjeknula, a reč je o tome da se Građanski pokret "Beli - Samo jako" ogradio od njegovog daljeg delovanja, Maksimović objašnjava da to na prvu loptu izgleda kao totalni raspad, ali da takav utisak može da zavara. Prema njegovim rečima, stvar je u tome što u Pokretu nemaju kapaciteta da istovremeno vode borbu i za Mladenovac i za Beograd.

- Ja sam prevazišao lokalno delovanje i zato imam dužnost prema građanima, barem prema onima koji su glasali za mene, da zbog mladih generacija koje dolaze pokušam da uradim nešto. Jednostavno, taj cilj ne mogu da ostvarim ograničen na lokalnu sredinu. Međutim, nisu svi u Pokretu bili za to da učestvujemo na izborima u glavnom gradu i zbog toga, da ne bi došlo do svađe, ja sam predložio da odbornička grupa preuzme svu odgovornost za Mladenovac, a da ja pokušam da ostvarim ono što sam naumio u Beogradu - objašnjava Maksimović i dodaje da je u jednom trenutku moralo da dođe do podele odgovornosti, jer se do sada sve lomilo preko njegovih leđa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading