MOĆNA PORUKA RISTOVSKOG: Da most na Drini bude u jednoj državi

Autor: Tanjug

Vesti

09.01.2018

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski glumac Lazar Ristovski poručio je danas u Banjaluci da Republici Srpskoj niko ne može zabraniti da se ujedini sa Srbijom i da most na Drini bude u jednoj državi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Sve rekao: Lazar Ristovski

- To bi bilo kao da detetu zabranite da vidi i zagrli majku. Srbija je Republici Srpskoj majka i stariji brat - rekao je Ristovski na svečanoj akademiji koja je u okviru obeležavanja Dana Republike održana pod nazivom "Misli na otadžbinu".

Slobode za srpski narod nema dok se Srbija i Srpska ne spoje u jedno i sloboda nema cenu
Lazar Ristovski

Vreme diplomatije

Naglasio je da Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji treba da žive u jednoj državi, te da se mlađi moraju učiti poštovanju.


- Slobode za srpski narod nema dok se Srbija i Srpska ne spoje u jedno i sloboda nema cenu - rekao je Ristovski.

On je pozvao sve da kada dođu kući napišu poruku "Srpska je zaljubljena u Srbiju" i "Srbija voli Srpsku" i da to stave na društvene mreže koje imaju.

Vreme pucanja je, kaže, prošlo a na snaži je vreme diplomatije.

Ne može ih nijedan most približiti više i spojiti čvršće, nego što ih spaja krv predaka

- I koliko god nam se oba naša predsednika (Srbije i Republike Srpske) Aleksandar Vučić i Milorad Dodik čine malo agresivniji od konvencionalnih državnika i lukavih zapadnih diplomata mislim da je jedino tako moguće, uz taktiku koju imaju, karakterom, rafalnom rečitom i često duhovitom paljbom u današnjoj licemernoj zapadnoj diplomatiji ostvariti pomak i uspeh - naveo je Ristovski.

Krv predaka

On je Vučiću i Dodiku poželeo da u ovoj godini ostvare diplomatske ciljeve.

- Drina ne deli Srbe jer su Srbija i Srpska jedno. Ne može ih nijedan most približiti više i spojiti čvršće, nego što ih spaja krv predaka - naglasio je i istakao:

- Nije ljudski i civilizacijski držati ljude pod istim krovom ako ne žele da žive zajedno. Srbi su pre sto godina dali svaku treću mušku glavu, a sada se pitaju zašto Srbi s obe strane Drine ne žive zajedno. Od naših predsednika se očekuje da od mosta na Drini naprave most čije će obe strane uskoro biti u istoj državi - zaključio je glumac.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading