BRNABIĆEVA: Regionalna saradnja - PRIORITET I U 2018.

Autor: Tanjug

Vesti

27.12.2017

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regionalna saradnja će ostati jedan od osnovnih prioriteta Srbije u 2018. godini, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Premijerka sa ministrima u Vladi Srbije

- Što se tiče Hrvatske, tu su uvek kompleksni odnosi, ali Srbija će ostati fleksibilna i tolerantna i otvorena za dijalog - rekla je Brnabić Tanjugu.

Prema njenim rečima, Srbija će i dalje ostati fokusirana na Berlinski proces, u tri aspekta - agendu infrastrukturnog povezivanja železnicom i putevima, formiranje zajedničkog ekonomskog prostora i kroz regionalnu platformu za mlade.

Ističe da regionalna saradnja mora da ostane jedan od naših osnovnih prioriteta, jer je važna kako bismo, u punom kapacitetu i sa svim našim potencijalima, mogli da ostvarimo održiv rast.

- Jer, ukoliko ceo region nije percipiran kao stabilan, Srbija će trpeti posledice toga, u smislu manje investicija, manje novca iz fondova i međunarodnih finansijskih institucija, skupljih kredita  rekla je premijerka tokom novogodišnjeg prijema u Vladi Srbije za predstavnike medija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading