PRODALI ste naoružanje za male pare! Đorđević oštro prozvao demokrate

Autor: Tanjug

Vesti

12.12.2017

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad i bivši ministar odbrane Zoran Ðorđević je izjavio danas u Skupštini da je prethodna vlast predvođena Demokratskom strankom prodala srpsko naoružanje za malo para, dok je sada država opremila vojsku i nabavila avione, helikoptere, oklopna vozila i tenkove.

RepublikaFoto: Tanjug/MOS
Demokrate probale jeftino naoružanje

Komentarišući primedbe poslanika DS da je kada je ministar odbrane bio Dragan Šutanovac izvršena profesionalizacija vojske i uveden red u sistem odbrane, Ðorđević je rekao da je 2012. godine srpska namenska industrija bila u katastrofalnom stanju.

- Hvalite se profesinalizacijom vojske, a niste računali šta će biti sa profesionalnim vojnicima kad napune 42 godine i kada treba da ih izbacite na ulicu. Sada ova vlast želi tim ljudima da omogući da ostanu u vojsci i da se prekvalifikuju - naveo je Ðorđević.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Đorđević, bivši ministar odbrane

Kad je reč o tenkovima, kaže da nije bitno gde su topljeni, već "koliko je Srbija prodala tenkova i kome su prodati i za koliko para".

Ðorđević je rekao da ima podatke o tome kojim zemljama su prodavani naši tenkovi i veruje da bi predstavnike DS bilo sramota kada bi ih izneo.

- Prodali su naoružanje za malo para - dodao je.

Ministar je rekao da je 2012. "pola vojske bilo u jednoj uniformi, a pola u 10 uniformi", dok sada svi imaju komplet nove uniforme i posebno letnju uniformu.

Ðorđević navodi i da je 2012. vojska imala samo jedan mig 29, a danas ima 10 takvih aviona.

Podsetio da je vojska nabavila i helikoptere erabas i Mi 17, kao i da će dobili i nova oklopna vozila i tenkove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading