DAČIĆ: Janković hteo da bude premijer - PA DA LI JE ON PRI ČISTOJ SVESTI?!

Autor: Tanjug

Vesti

03.12.2017

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da ne može da veruje da je predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković planirao da od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatraži mesto premijera, dodajući i da to može da bude samo Jankovićeva fikcija.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

- Prvo sam imao sumnju da li je moguće da je to zaista rekao, ali sada kada je potvrdio, prosto ne mogu da verujem da li je on pri čistoj svesti. I još se više pitam da li su pri čistoj svesti oni koji mu to veruju - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, priče da je Janković trebalo da uđe u Vučićevu vladu i da je već nudio resore Draganu Šutanovcu i ostalima je njegova fikcija.


- Pa ko bi njemu dao mesto u Vladi? Siguran sam 100 odsto da od Vučića nikada nije dobio takvu ili sličnu ponudu, to nema veze sa realnošću - rekao je Dačić i dodao da se Vučić smejao kada je čuo tu izjavu.

Upitan da prokomentariše šta bi bilo da su Jankovićevi saradnici na navodnoj tajnoj večeri prihvatili njegov predlog i da je to javno ponudio Vučiću, Dačić kaže da ne bi ušao u Vučićevu vladu.

- To su najobičnije fikcije i gluposti i ne mogu to ni da komentarišem - rekao je Dačić.


Komentarišući navode da je Janković hteo da ponudi koncentracionu vladu u kojoj bi bile sve partije, Dačić objašnjava da se koncentracione vlade prave u vreme parlamentarne ili društvene krize.

- Imamo ovakvu situaciju - Vučić pobedi na predsedničkim izborima ubedljivo u prvom krugu. I sad on da pravi koncentracionu vladu? - rekao je lider SPS.

Komentarišući koja je pobuda bila Jankoviću da predloži tako nešto, Dačić smatra da je on umislio da je toliko jak da može da natera Vučića na to. Dačić je ocenio i da ova poslednja izjava, kao i dešavanja u PSG-u poslednjih dana znače političko samoubistvo Jankovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading