SRBIJA IDE NAPRED: Počela modernizacija pruge Beograd - Budimpešta

Autor: Tanjug

Vesti

28.11.2017

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pruga Beograd - Budimpešta, čija je modernizacija počela, prvi je projekat između Kine i EU, preko Srbije, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić

Navela je da je u projekta uključena Mađarska, kao članica EU, Srbija, zemlja kandidat za članstvo u EU i Kina. 

Brnabić je rekla da je taj projekat važan jer je i prvi prekogranični projekata u okviru Inicijative 16+1 i prvi tripartitini ugovor koji je potpisan između Kine, Srbije i Mađarske.

U danu početka radova na modernizaciji pruge i to na deonici Beograd Centar - Stara Pazova Brnabić vidi simboliku, budući da se pre toga sastala sa kineskim premijerom Li Kećijangom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

- Danas je simbolična dan, dan kada otvaramo radove na ovoj pruzi, a istovremeno smo danas imali sastanke sa kineskim premijerom i mađarskim premijerom - kaže Brnabić. 

Navela je da je u Budimpešti na Samitu 16+1 sa ponosom predvodila delegaciju Srbije, koja ima najveći broj projekata u Inicijativi "Pojas i put", ali i u okviru manje incijative saradnje Centralne i Istočne Evroope sa Kinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading