Sto miliona KINEZA gledalo emisiju o POSLEDICAMA BOMBARDOVANJA SRJ

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

26.11.2017

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emisije o posledicama bombardovanja Srbije 1999. godine osiromašenim uranijumom prikazane su na kineskoj nacionalnoj televiziji, piše “Sputnjik”.

RepublikaFoto: Tanjug/V. Dimitrijević
"Sputnjik" ističe da se pretpostavlja da je te priloge videlo oko 100 miliona ljudi

Kako navode, prva dva od šest dokumentarnih priloga emitovana su u petak "u veoma gledanoj informativnoj emisiji kineske televizije Si-Si-Ti-Vi".

Osim toga, "Sputnjik" ističe da se pretpostavlja da je te priloge videlo oko 100 miliona ljudi.

Novinarka Zang Jing je sa ekipom televizije Si-Si-Ti-Vi tokom avgusta snimala ovaj materijal za dokumentarni prilog, na jugu Srbije i Kosovu i Metohiji. 


Prema rečima advokata Srđana Aleksića, jednog od sagovornika priloga, "prilog je sa izuzetnom pažnjom najavljivan na kineskoj televiziji" 

- Novinarka Zang Jing se istinski saosećala sa sagovornicima i patnjom ljudi koje je upoznala na jugu Srbije. Rekla je da je ovo najveća priča u njenoj dosadašnjoj karijeri - kaže Aleksić. 

Po još dva priloga biće emitovana u dva naredna dana, navodi "Sputnjik". 

Dejstvo osiromašenog uranijuma koji je tokom bombardovanja bačen na našu zemlju 1999. godine izaziva oprečna mišljena stručne javnosti - od toga da je glavni uzročnik kancerogenih oboljenja, do toga da je bezopasan. 

Za vreme bombardovanja 1999. na teritoriju Srbije bačeno je između deset i 15 tona osiromašenog uranijuma, a najviše je bačeno na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading