DAČIĆ: Argentina ne menja stav o Kosovu

Autor: Tanjug

Vesti

22.11.2017

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i Argentina su dve prijateljske zemlje,a šef argentinske diplomatije Horhe Marselo Fori je jasno rekao da Argentina neće menjati svoj stav u vezi sa KiM.

RepublikaFoto: Tanjug
U poseti prijateljskoj zemlji: Ivica Dačić

To je izjavio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je u Buenos Ajresu sa argentinskim kolegom Horheom Marselom Forijem potpisao Sporazum o trgovini i ekonomskoj saradnji između Srbije i Argentine.

Šef srpske diplomatije je Tanjugu, posle razgovora sa Forijem i potpisivanja sporazuma, rekao da dve zemlje imaju zajednički interes da unaprede ekonomsku saradnju, te je najavio da Srbija sledeće godine može da očekuje posetu argentinskog ministra.

- Mi smo prijateljske zemlje, ali smo relativno daleko, pa je samim tim naša spoljnotrgovinska razmena prošle godine bila izuzetno niska za tako veliku zemlju kao što je Argentina, a to je negde oko 18 miliona evra. U interesu je da pronađemo najbolje forme kako da se ta ekonomska saradnja razvije. To znači da razgovaramo i o investicijama i o zajedničkom nastupu na trećim tržistima i ono što je važno je da sledeće godine možemo očekivati posetu argentinskog ministra, imajući u vidu da naredne godine obeležavamo 90 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Argentine i naše zemlje - rekao je Dačić.

On je ocenio da je najvažnije da Argentina zadržava svoj principijalni stav u vezi sa poštovanjem međunarodnog prava, odnosno da podržava teritorijalni integritet Srbije.

- Ministar je jasno rekao da Argentina neće menjati svoj stav u vezi sa Kosovom - rekao je Dačić.

Sa druge strane, naveo je on, Srbija čvrtso podržava argentinske stavove kada je reč o problemima Malvina, odnosno Folklandskih ostvra, i sporu koji ima sa Velikom Britanijjom.

- Mi jedni druge podržavamo u međunarodnim odnosima, podržavamo principe međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Argentine i Srbije - rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading