Brnabić i Zaev: Sednica dve vlade naredne godine

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2017

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, nakon razgovora sa makedonskim kolegom Zoranom Zaevom, da je postignut preliminaran dogovor o zajedničkoj sednici dve vlade, koja bi trebalo da se održi krajem februara ili početkom marta naredne godine.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Premijerka je zahvalila na podršci Makedonije Srbiji za sedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope, za koju se Beograd kandidovao

Brnabić je na zajedničkoj pres konferenciji rekla da se na sastanku razgovaralo i o konkretnim projektima i saradnji na kojoj treba da radimo da bismo došli do potpisivanja ugovora na toj zajedničkoj sednici.

Premijerka je zahvalila na podršci Makedonije Srbiji za sedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope, za koju se Beograd kandidovao.

- Nadam se da ćemo i od EU dobiti podršku, to je značajna stvar za nas - rekla je Brnabić.


Dodala je da je Srbija uzvratila podrškom Makedoniji za organizaciju Samita digitalizacije naredne godine i stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći, za održavanje tog samita, kao i za sve ostale regionalne inicijative.

Brnabić je naznačila da je poseta Zaeva dobar signal za sve naše dalje projekte.

- To je dobar signal koji govori o tome da sva međusobno eventualno otvorena pitanja treba da rešavmo dijalogom - podvukla je Brnabić i dodala da je poseta pravi korak u smislu daljeg ekonomskog i trgovinskog povezivanja i učvršćivanja prijateljstva dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading