Velika Britanija uložila protest Surinamu zbog povlačenja odluke o priznanju Kosova

Autor: Republika

Vesti

19.11.2017

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija je uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sve veći broj zemalja razmišlja o svim posledicama jednostrane proglašene nezavisnosti

On je na konferenciji za novinare u sedištu stranke, gde je govorio o razlozima zbog kojih ne treba da se održe vanredni parlamentarni izbori, zajedno sa beogradskim, rekao da treba nastaviti sa realizacijom državnih ciljeva, među kojima su evropski put Srbije, ali i očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

- Bez ozbira na to što neke velike zemlje govore da su naši prijatelji, moram da kažem da je jedna od tih velikih zemalja - Velika Britanija, uložila protest Surinamu zato što je povukao priznanje KiM - rekao je Dačić.

Dačić je ukazao kada je reč o Kosovu i Metohiji da sve veći broj zemalja razmišlja o svim posledicama jednostrane proglašene nezavisnosti, naročito u svetlu najnovijih događaja u Kataloniji.

- Raduje nas odluka Surinama o povlačenju priznanja, a takođe i stav Gvineje Bisao koji govori o tome da sadašnja vlast stoji na stanovištu odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije - rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading