DAČIĆ: Svetski centri se zaigrali oko Balkana

Autor: Tanjug

Vesti

13.11.2017

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Svetski centri moći su se zaigrali kada su mislili da je moguće prekrajati granice na Balkanu, jer ovaj region nije deo EU - izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za moskovski list "Izvestija".

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

Prema njegovim rečima, "to je jedan od najsvetlijih primera dvostrukih standarda i licemerja svetske politike" - preneo je Sputnjik.

- Nastavićemo da se borimo za svoju budućnost, sarađujemo sa našim susedima i pokušamo da rešimo problem - rekao je Dačić.Šef srpske diplomatije je dodao da će Beograd ostati pristalica evropskih principa i demokratije, ali neće žrtvovati svoju nezavisnost.

Na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji na zahtev Zapada, Dačić je rekao da Srbija sa Rusijom želi da održava sveobuhvatnu saradnju i prijateljske odnose u političkoj i ekonomskoj oblasti, nauci, kulturi, obrazovanju, kao i u pitanjima odbrane, bezbednosti i vojne industrije.

- I nastavićemo to i ubuduće. Stoga će Srbija ostati dosledna u svojoj politici i neće se pridružiti evropskim antiruskim sankcijama. Štaviše, nadamo se i želimo što skorije ukidanje sankcija Rusiji“ - istakao je Dačić.

Srpski ministar je dodao da se Srbija suočava sa posledicama svoje odluke.

- Srbija želi u EU, ali nikada nećemo ići protiv sopstvenih nacionalnih interesa i nikada neće uvesti sankcije protiv prijatelja - rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading