DAČIĆ POZVAO AMBASADORA U UKRAJINI NA KONSULTACIJE

Autor: Tanjug

Vesti

08.11.2017

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića, povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom.

RepublikaFoto: Tanjug
Daće instrukcije ambasadoru: Ivica Dačić

Srbija ostaje posvećena izgradnji dobrih odnosa sa Ukrajinom, na principima međusobnog uvažavanja i neće dozvoliti da bude koletaralna žrtva međunarodnih odnosa koji nemaju veze sa Srbijom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kao što je poznato, stoji u saopštenju, Srbija je od izbijanja krize u Ukrajini više puta ukazala da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što je dokazano i prilikom predsedavanja Srbije OEBS-u.

Takođe, Srbija je preduzela niz konkretnih koraka u procesuiranju srpskih državljanja koji se bore na stranim ratištima, uključujući Ukrajinu, čime je pokazala posvećenost poštovanju svojih međunarodno-pravnih obaveza.

Ministar Dačić je podsetio da je poznato da su ukrajinski plaćenici učestvovali u zločinima koje su počinile hrvatske snage prema srpskom narodu u Hrvatskoj, koje Ukrajina za razliku od Srbije, nikada nije osudila.


Cilj diplomatskih misija u stranim zemljama trebalo bi da bude uspostavljanje boljih bileteralnih odnosa između država.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić u narednim danima će razgovarati sa ambasadorom Bulatovićem o daljim aktivnostima vezanim za odnose sa Ukrajinom, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading