BAŠ SE NAMUČIO: Zukorlić doktorirao na svom univerzitetu!

Autor: blic.rs

Vesti

29.09.2017

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i narodni poslanik Muamer Zukorlić doktorirao je humanističke nauke na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, i to sa najvišom ocenom - 10.

RepublikaFoto: Tanjug/Bošnjačka demokratska zajednica
Postao doktor: Muamer Zukorlić

Sve ovo ne bi bilo toliko čudno da Zukorlić u isto vreme nije i osnivač i predsednik Univerziteta, koji inače godinama radi bez akreditacije.

Pred komisijom u kojoj su bili Refik Šećibović, Enver Halilović i Muhamed Filipović Muamer Zukorlić je odbranio doktorsku disertaciju na temu "Akademija - nastanak, razvoj i značaj sa posebnim osvrtom na Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti".

Dobio desetku!

Zukorlić za "Blic" kaže da je za odbranu rada dobio desetku, a da se za doktorski rad na Univerzitetu čiji je osnivač odlučio, pre svega, "zbog solidarnosti sa studentima, asistentima, profesorima i svima onima koji su uključeni u njegov rad".

- Doktorski rad radim odavno, i ideja mi je bila da doktoriram u Libanu, tamo gde sam i magistrirao. Međutim, zbog hajke i osporavanja prema Univerzitetu, odlučio sam da sa svima koji imaju veze sa njim, stanem u red i budem deo njih. Solidarnost je osnovni razlog - priča Zukorlić za "Blic".

"Mnogo toga u vezi sa mnom je pomalo čudno"

Na pitanje da nije u najmanju ruku čudno da doktorsku disertaciju brani na Univerzitetu čiji je osnivač, Zukorlić kaže da su "mnoge stvari u vezi sa njim pomalo čudne".

- Postao sam muftija sa 23 godine, osnovao univerzitet, sam sam se povukao sa funkcija... Čudne stvari mogu biti i interesantne - kaže on.

Navodi i da je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru često osporavan, i navodi da ko god njega (Zukorlića) ne priznaje, važi i obrnuto.

- Ako je to razlog, želim da budem žigosan - ističe on.

Na pitanje šta mu znači doktorat obrazovne institucije koja nema akreditaciju, i šta misli da radi sa diplomom, on navodi da će pre "čuvati ovce u svom rodnom selu, nego od takvih (koji ga osporavaju) nešto tražiti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading