PATRIJARH IRINEJ: Verujem da Vučić o Kosovu misli isto što i narod

Autor: Tanjug

Vesti

16.09.2017

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verujem da ono što misle Crkva i narod misli i naš predsednik, rekao je patrijarh srpski Irinej, na pitanje šta misli o unutrašnjem dijalogu o rešenju kosovskog pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug
Patrijarh Irinej

U intervjuu za sutrašnji borj "Novosti", patrijarh kaže i da se uzdamo u Rusiju da će nam pomoći da sačuvamo ono što je uvek naše bilo.

- Naša tragedija i naš problem jeste to što se narod nije vratio. Prvo rešenje i najveći zadatak jeste vratiti što veći broj ljudi prognanih s Kosova i Metohije - rekao je patrijarh Irinej.

Patrijarh naglašava da mu se čini da nikada nismo toliko stradali kao u našem vremenu, počevši od stratišta u Jasenovcu i Jadovnu iz prošlog rata, pa sve do Kosova i preko Kosova, gde smo svojom krvlju i svojim kostima cementirali ovu zemlju.

- I danas patimo i stradamo, ali je naša velika nada u ime Božje da nas neće ostaviti pod uslovom da mi ne ostavimo Gospoda - poručuje patrijarh.

Patrijarh veruje da Gospod neće ostaviti ni naše mučeničko Kosovo.

- Neće Gospod ostaviti tu najveću svetinju, zalivenu svu krvlju svetomučenika u tolikim svetima i svetinjama. Neće Gospod dozvoliti da padnu u ruke nekrsta, koji sve čini da ruši i pali, i ne zna šta je istorija i duhovno nasleđe. Takvom narodu takva blaga ne mogu biti data na čuvanje - kaže srpski patrijarh. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading