Vuk: DS je uz SNS! Lečić: Čista laž!

Autor:

Vesti

14.09.2017

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi fajt u opoziciji! Nakon što je Saša Janković javno "raskinuo" sa Draganom Šutanovcem, na lidera DS obrušio se i bivši stranački kolega Vuk Jeremić, optuživši ga za izdaju opozicije i šurovanje sa SNS!

RepublikaFoto: Tanjug
Nemoguće je boriti se protiv režima jednom nogom stojeći na njihovom brodu: Vuk Jeremić

- Razumem Jankovića, koji je Šutanovčevu iznenadnu ponudu Vučiću za saradnju po pitanju Ustava protumačio kao spremnost za kolaboraciju. Nemoguće je boriti se protiv ovako ustrojenog režima jednom nogom stojeći na njihovom brodu. Oni koji su spremni na takvu akrobatiku, kroz dijalog ili učešćem u lokalnoj vlasti, po meni ne predstavljaju pravu opoziciju - rekao je Jeremić u intervjuu za NIN.

DEČJE BOLESTI

Demokrate, s druge strane, nisu ostale dužne na optužbe bivše partijske uzdanice!

Tako lider DS Dragan Šutanovac kaže da će Jeremićeve reči demantovati već na prvom zasedanju Skupštine Srbije.

- Na jesenjem zasedanju Skupštine, koje počinje 1. oktobra, DS će predstaviti dodatnih 15 od ukupno 40 izmena i dopuna zakona i time pokazati da ne samo da je opozicija već i da ima rešenja za realne probleme koje muče građane. Odgovornost DS nije samo da kritikuje već i da ponudi drugačiju viziju i aktivno prezentuje svoje ideje - rekao je Šutanovac.

"To što rade Jeremić i još neki, za mene su dečje bolesti, ali proći će i to", Branislav Lečić

Znatno oštriji bio je potpredsednik DS Branislav Lečić.

RepublikaFoto: Tanjug
To što rade Jeremić i još neki, za mene su dečje bolesti: Branislav Lečić

- To što Jeremić priča ne da nije tačno nego nema nikakve veze s istinom. DS je jedina stranka koja nije spremna ni na kakvu kolaboraciju sa SNS. Ponuda za saradnju u domenu promene Ustava jeste ponuda za Skupštinu i javnu raspravu, a to neki koriste kao alibi da pokušaju da se izbore za mesto lidera opozicije. DS im je problem, pa misle da je preskoče. E to ne može. To što rade Jeremić i još neki za mene su dečje bolesti, ali proći će i to - kaže Lečić za Srpski telegraf.

BEZNADEŽNI AMATERI

Nove čarke u opoziciji urednik Novog standarda Željko Cvijanović vidi kao borbu između kompromitovanih sa jedne strane i beznadežnih amatera s druge.

- Optužujući DS, Jeremić pokazuje suštinsku razliku u opoziciji. Jedni su kompromitovani, ali poznaju politiku poput DS, drugi još nisu, ali su beznadežni amateri poput Jankovića. Vuk je negde na sredini između ove dve grupe, ali ga poznavanje domaće politike koje pokazuje u ovom intervjuu definitivno gura na stranu Jankovića - zaključuje Cvijanović.

GAJIĆ U SUKOBU INTERESA

Govoreći o osnivačima buduće stranke, Vuk Jeremić je spomenuo i predsednika Advokatske komore Beograda Vladimira Gajića, što ne bi bio problem da zakon to ne zabranjuje, te da spomenuti advokat ovim ne dolazi u sukob interesa.

- Veoma sam zahvalan, između ostalih, piscima Siniši Kovačeviću i Vladimiru Kecmanoviću, proslavljenom sportisti Miloradu Čaviću, advokatu Vladi Gajiću... Među osnivačima će biti još onih koji su poznati široj javnosti - rekao je Jeremić govoreći o osnivačima.

Advokatica Zora Dobričanin Nikodijević kaže da predsednik bilo koje advokatske komore ne sme da bude član organa političke stranke.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Odgovornost DS nije samo da kritikuje već i da ponudi drugačiju viziju: Dragan Šutanovac

- Član 39 Statuta Advokatske komore Beograda kaže: "Kandidat za delegata AKS mogu biti samo advokati koji nisu disciplinski kažnjavani niti su članovi organa političke stranke - kaže Nikodijevićeva i dodaje da je Gajić na mesto predsednika AKB došao na nelegalan način jer izborna procedura nije sprovedena na zakonom predviđen način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading