Vulin pobesneo: Pozvali u Hrvatsku teroriste da glume vojsku, tražićemo objašnjenje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.05.2019

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarisao je međunarodnu vojnu vežbu koja se ovih dana održava u Hrvatskoj, a gde su s odbrambenim snagama više zemalja ravnopravno učestvovali i predstavnici kosovskih bezbednosnih snaga, koje je Vulin nazvao teroristima.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

- Dovesti nepriznatu paravojsku sa Kosova na vežbe koje organizuje Hrvatska, Slovenija uz koorganizaciju evropske komande Oružanih snaga SAD govori da se obnavlja hrvatsko-albansko bratstvo po oružju, kako Albance naziva predsednica Hrvatske i da za to imaju podršku i Slovenije - naveo je ministar. 

Kako je istakao, to nije prvi put da se u Hrvatskoj Šiptari obučavaju, ali jeste "prvi put da ih zovu vojskom". 


- Za šta obučavaju Šiptare? Za odbranu od napada Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije ili za sukob sa Srbima? Prevesti hrvatskim brodovima teroriste da glume vojsku protiv koje su i mnoge članice NATO pakta, govori da su loše namere prema Srbiji preče i od mišljenja Nato saveznika - rekao je ministar odbrane.

Ministarstvo će, dodao je, zatražiti od organizatora vežbe vojno-diplomatskim kanalima objašnjenje zašto se nepriznata paravojska poziva na vojne vežbe i tako krši međunarodno pravo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading