Razvoj saradnje Srbije i Burundija u oblasti odbrane

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2019

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Republike Burundi Ezekjelom Nibižirom o razvoju saradnje u oblasti odbrane.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Vulin je zahvalio i što je ta zemlja povukla odluku o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

On je istakao da veoma ceni principijelnu podršku Burundija u odbrani principa međunarodnog prava i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije u vezi sa tzv. Kosovom, saopštilo je resorno ministarstvo.

Takođe, Vulin je naglasio da Srbija najoštrije osuđuje transformaciju "Kosovskih snaga bezbednosti" u tzv. "vojsku Kosova" koju su Privremene institucije samouprave u Prištini proglasile 14. decembra prošle godine. 

Ministar je poručio i da ta odluka predstavlja kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, u skladu s kojom Srbija posmatra KFOR kao jedinog garanta bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije.

Na sastanku je bilo reči i o tome da Srbija i Burundi treba da uspostave saradnju u oblasti odbrane i da je potrebno zaključiti sporazum o saradnji. 

S tim u vezi, ministri Vulin i Nibižira saglasili su se da je veoma važno uspostaviti i razviti saradnju u oblasti odbrane, imajući u vidu da su bilateralni odnosi dve zemlje izuzetno prijateljski i bez otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading