Janković bi Đilasa za gradonačelnika: U toku tajni pregovori sa bivšim liderom DS

Autor:

Vesti

18.08.2017

19:14 >> 18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković pregovara sa Draganom Đilasom da bude njihov kandidat na izborima u Beogradu, saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: Tanjug
Spremaju saradnju: Saša Janković i Dragan Đilas

U razgovore sa bivšim gradonačelnikom uključen je, kako otkriva naš izvor, i Vuk Jeremić, a razmatra se i saradnja s liderom Dveri Boškom Obradovićem bez obzira na to što su u javnosti obe strane odbacile mogući savez.

- Jankoviću i Đilasu su se poklopili interesi i na vezi su skoro svakog dana. Svestan da nema stranačku infrastrukturu, ali ni novac za ozbiljnu kampanju, Janković vidi Đilasa kao najbolje rešenje s obzirom na to da je već dovoljno prepoznatljiv Beograđanima i finansijski odlično stoji - tvrdi sagovornik iz opozicije.

Prema njegovim rečima, Jeremić je blizu toga da se složi i da zeleno svetlo Đilasu, dok će Obradovića biti teže ubediti.

- Sad kad je demokrate pustio niz vodu, Jankoviću treba stranačka infrastruktura i zbog toga se okreće Jeremiću, koji je najavio osnivanje stranke u septembru. Sa Obradovićem je problem neslaganje oko evrointegracija, ali je moguće da i to prevaziđu zarad borbe protiv Vučića - dodaje naš izvor.

Analitičar Branko Radun navodi da ga ne čude pregovori Jankovića i Đilasa, ali da njih dvojica nemaju nikakve šanse.

- Janković se posvađao sa svima u opoziciji i ostao je sam, pa je logično da se odmah hvata za Đilasa, ali čak i da dođu do konačnog dogovora, ne mogu da sruše vlast u Beogradu. Đilas je istrošen, Janković ne ume da se snađe u politici, to vam je kao da slepac vodi slepca. Neozbiljni su - zaključuje Radun.

Ni Đilas ni Janković u petak nisu odgovorili na pitanja Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading