"AFERA ORANICA" Tajkun iz Vrbasa preti: Ko na mene krene, biće uhapšen!

Autor: I. Ž. - E. S. T.

Vesti

19.11.2018

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Vrbaški, kontroverzni biznismen iz Vrbasa o čijem poslovanju Srpski telegraf piše danima, otkrivajući mnogobrojne sumnjive pojedinosti, pokušava pretnjama da spreči otkrivanje istine. Poslednjih dana otišao je toliko daleko da preti da će nas i hapsiti!

RepublikaFoto: Starsport
POBEGAO U MAJAMI Vladimir Vrbaški

MOĆNI PRIJATELJI

Pozivajući se na moćne prijatelje u vrhu države i policiji, Vrbaški, koji je pre nekoliko dana pobegao iz Srbije u Majami, gde već godinama ima luksuznu nekretninu, zapretio je članovima naše redakcije hapšenjem.

- Svako ko na mene krene biće uhapšen, uključujući i ove što pišu o meni! Imam toliko moćnih prijatelja u državi i pokajaće se što su uopšte dirnuli u poslovanje mojih firmi i usudili se da pišu o meni - grmeo je Vrbaški bliskim prijateljima.

I partner Purčar poznat po muljanju

Jedan od poslovnih saradnika Vladimira Vrbaškog je i Tomislav Vojnić Purčar, koji je prošle godine hapšen u jednoj od akcija MUP, Poreske policije i nadležnog javnog tužilaštva, kao odgovorno lice firme "Euro Steel Center" iz Subotice, i to zbog sumnje da je utajio porez. Purčar je, inače, vlasnik "Lion grupe" i "Euro Gasa", a "Euro Gas" je prekršio Zakon o privatizaciji zloupotrebom društvenog kapitala, i to firme "Hipol", iz koje je novce izvlačio i Vrbaški. Naime, "Energrinu" Vladimira Vrbaškog je, pored "Eurogasa" Vojnića Purčara, "Hipol" isplatio više miliona evra starog duga, čime su ostali poverioci oštećeni.

S druge strane, Vrbaški zvanično nije želeo ni jednu jedinu reč da kaže za naš list, iako smo mu nedeljama unazad, prilikom pisanja svakog teksta, uredno slali pitanja. Pre desetak dana jedino nas je kontaktirao njegov advokat koji pak takođe nije bio raspoložen da nam da bilo kakav odgovor, već nam je samo zapretio tužbom. I ovog puta bio je isti slučaj, te na naše pitanje povodom ovih informacija juče nismo dobili nikakav komentar u kompaniji "Best seed producer" u kojoj je Vrbaški suvlasnik.

POSLOVAO BEZ UGOVORA

Podsetimo, inspekcija Ministarstva poljoprivrede je 2015. sačinila opširan izveštaj u kome se navodi da je državno poljoprivredno zemljište u Gakovu obrađivano bez ugovora o zakupu sa tim ministarstvom. Deo tog zemljišta koristilo je i lokalno preduzeće "Graničar" u stečaju, a jedan od rukovodilaca rekao je inspektorima da je "Graničar" imao usmeni dogovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa firmom "Best seed producer" Vladimira Vrbaškog. Slučaj je prosleđen somborskom tužilaštvu, koje je nakon samo sedam dana konstatovalo da nema osnova da se pokreće postupak krivičnog gonjenja.

Vrbaški nije želeo ni jednu jedinu reč da kaže za naš list, iako smo mu nedeljama unazad uredno slali pitanja

Inače, u momentu kada je izveštaj napisan, u kompaniji "Best Seed Producer" po 25 odsto vlasništva imali su Svetlana Ignjatović, Ana Vrbaški, Vladimir Vrbaški i firma "Skom", čiji je većinski vlasnik Vladimir Vrbaški. U međuvremenu je vlasnička struktura u kompaniji "Best seed producer" promenjena, pa su danas Ana Vrbaški i Vladimir Vrbaški vlasnici po 35 odsto, dok je preostalih 30 odsto u vlasništvu kompanije "Skom". Obe firme bave se gajenjem žita i uljarica.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading