POZNATI PITANJIMA REŠETALI FOLK PEVAČA: Moja žena je stvorena za politiku

Autor:

Vesti

14.04.2018

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda narodne muzike i uzor mnogim pevačima Šaban Šaulić otkrio je da je njegova supruga Gordana rođena za diplomatiju, te da bi se, po njegovom mišljenju, odlično snašla u politici. U intervjuu za Srpski telegraf otkrio je i da mu je pao kamen sa srca kad se promenila moda, pa je mogao da obrije glavu i otarasi se tupea.

Foto: Promo foto
Šaban i žena Gordana

GORDANA JE MAJSTOR DIPLOMATIJE

Čudi me da se moja Gordana već nije dala u politiku, verovatno ima previše obaveza oko mene, pa ne može da postigne, poručuje Šaban Šaulić.

Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja

* Da li je vaša duša lepa koliko i vaš glas i dar za muziku?

- Većinu pesama koje sam otpevao sam i napisao i udahnuo im život, tako da su one, mogu slobodno reći, ogledalo moje duše. Nekad je ta duša setna, nekad srećna, ali ono što mi je bitno jeste da je uvek iskrena. Mislim da je to i publika prepoznala i da zato ovoliko i trajem.

Foto: Tanjug

Marko Simonović, košarkaš Zenita

* Mnogi uz vaše pesme razbijaju čaše, a uz koje vi to radite?

- Nemam običaj da razbijam čaše, ja sam čovek mirne prirode čak i kada se veselim. Tada uglavnom sedim i uživam u muzici. Jedini moj uslov je da budu kvalitetni muzičari i dobri pevači. Ali ako me pitate koje pesme kolega najviše volim, postoji nekoliko koje se izdvajaju i koje ja zapevam na veseljima negde u sitnim satima. To su pesme "Došli dani tugom rasplakani" Vide Pavlović, "Ostani noćas, pravi mi društvo" Meha Puzića i "Na rastanku" Bore Spužića Kvake.

Filip Stojković, fudbaler Crvene zvezde

* Ako osvojimo titulu, da li ćemo imati čast da nam vi pevate na proslavi?

- Uvek ću rado zapevati za vaš tim, naročito ako je povod tako lep. Uostalom, moj unuk igra za Zvezdu, neko je ko uvek doprinese rezultatu kada je na terenu, te stoga imam i dodatnu motivaciju da s vama proslavim jer je to onda i uspeh ne samo tima nego i mog Luke, na koga sam ponosan u svakom smislu.

Radomir Antić, fudbalski trener

* Unuk Luka vam igra u Zvezdi, prvi zet vam je bio zvezdaš, a aktuelni partizanovac. Gde je vaše srce?

- Nikada nisam skrivao da navijam za Crvenu zvezdu, ali i da poštujem svaki uspeh koji Partizan napravi. Kao mlad sam i sam igrao fudbal, pa odlično znam koliko je rada, talenta i odricanja potrebno da bi se postigao dobar rezultat. Uostalom, među mojim kućnim prijateljima ima i zvezdaša i partizanovaca, što sve govori.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Nada Macura, doktor

* Znam da imate prelepu kuću u Krčedinu. Da li više volite da provodite vreme tamo ili u Beogradu?

- Krčedin obožavam zbog blizine Dunava i mogućnosti da se tamo bavim svojom omiljenom razonodom koja je u međuvremenu prerasla u strast - pecanjem. Sezonu otvaram u proleće i do kasne jeseni sam u Beogradu samo kada obaveze od mene to zahtevaju. Čak se nešto nosim mišlju da ove godine i probe za koncert u Areni 6. oktobra organizujem u Krčedinu. A što se tiče društva, ja nikada nisam tamo sam jer je sa mnom moj prijatelj Miki, a i moja porodica često dođe jer su uz riblje specijalitete najbolja druženja.

Marija Obradović, potpredsednica SNS

* Šta mislite o ženama u politici i da li biste se protivili odluci supruge ili ćerke da uđu u politiku?

- Apsolutno podržavam rodnu ravnopravnost. Iznenađen da se moja Gordana već nije dala u politiku s obzirom na njena interesovanja i velike organizatorske i diplomatske sposobnosti. Verovatno ima previše obaveza oko mene, pa ne može da postigne. Naravno da se ne bih bunio da se članovi moje porodice bave politikom ako je to njihova želja jer ni ja nikada nisam skrivao svoje opredeljenje i to da podržavam predsednika Vučića.

Predrag Azdejković, gej-aktivista

* Koliko vam se život promenio otkako ste odlučili da više ne nosite periku?

- Promenio se u tom smislu da sam se rešio bede. Dugo sam nosio tupe i to mi je stvarno predstavljalo opterećenje, tako da sam jedva dočekao modu da počnu da briju glavu i ovi što im kosa od obrva raste. A vidim da je i reakcija svih oko mene bila pozitivna, tako da je odluka da se obrijem očigledno pun pogodak.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede

* Kada ste poslednji put provukli loptu nekome kroz noge?

- Nažalost, već odavno sam batalio fudbal, osim kao posmatrač, tako da se više i ne mogu setiti kada sam poslednji put imao priliku da driblam bilo koga. U ranijim godinama mi se to često dešavalo jer smo imali čak i estradnu reprezentaciju, u kojoj sam bio istaknuti član.

Goga Sekulić, pevačica

* Kako birate pesme i čiji savet uvek poslušate pri odabiru?

- Postoji nekoliko ljudi, porodica i najbliži saradnici, u čije savete verujem i čije mišljenje poslušam. Ipak, odluke na kraju uvek donesem sam, tako da preuzmem na svoja leđa i uspeh, ali i neuspeh. Na moju sreću, ovog drugog je kada su pesme u pitanju bilo zanemarljivo malo.

Ilda Šaulić, pevačica

* Kako napreduju pripreme za koncert u Areni i možeš li otkriti ko će ti biti gosti?

- Mogu jednog, u pitanju je jedna odlična pevačica koju ja volim da slušam, a zove se Ilda Šaulić. Pripreme idu odlično, koliko sam obavešten, interesovanje je veliko, tako da su sve lože planule u prvih sedam dana, a što se gostiju tiče, ovih dana pravim repertoar i odlučujem o tome šta će i kako biti, pa ću tada i pozvati goste. Ne bih da otkrivam imena, ali mogu da kažem da će sve to biti sjajni pevači.

Nikola Rokvić, pevač

* Koja je interpretacijski najzahtevnija pesma koju je pevao i peva?

- Teško pitanje. Većinu tih pesama sam komponovao i ponašao sam se, kada sad pogledam unazad, kao da mrzim sebe. Sam sam sebi tolike "koske" zadao u želji da pružim publici interpretacijski nešto što nije dotad čula, pa ne mogu da se odlučim za jednu pesmu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading